• DOLAR 32.584
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2492.462
  • ...
Öğrenci velisi: öğretmen oğlumu darp etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bir okulda eğitim gören 11 yaşındaki Ahmet Azat Aydın'ın ailesi çocuklarının okul koridorunda Türkçe öğretmeni Mehmet Ali Çelebi tarafından darp edildiğini iddia etti. Ahmet Azat Aydın'ın ailesi Bismil Polis Merkezine ve savcılığa başvurarak, öğretmenden şikâyetçi oldu.

Polis kontrolünde hastanede sağlık kontrolünden geçen öğrencinin, kafasında darp izinin tespit edildiği hastane acil doktoru tarafında çocuğa 4 gün rapor verildiği bildirildi.

Konuyla ilgili konuşan öğrencinin babası Resul Aydın oğlunun Ulutürk İlkokulunda okulunda okuduğunu belirterek, "Sabah oğlumun öğretmeni Mehmet Ali Çelebi beni aradığını, 'senin oğlun okulda arkadaşlarıyla kavga ettiği için fenalaştığını' söyledi. Ben de hemen okula gittim. Okula gittiğimde çocuğuma durumunu nasıl olduğunu sordum. Oğlum arkadaşlarıyla tartıştığını bana söylediğini öğretmenin bundan dolayı koridorda dövdüğünü söyledi." dedi.

Öğrenci velisi Resul Aydın, öğretmenin kendisine yalan bildiğini ifade ederek,"Oysaki çocuğumu kendisi dövdüğünü oğlumdan öğrendim. Çocuğumun kafa tomografisi çekildi ve müşahede altına alındı." şeklinde iddialarda bulundu.

Resul Aydın, olayı yargıya götüreceğini sözlerine ekleyerek, tüm yasal haklarını sözlerine ekleyerek, yetkililere şöyle seslendi: "Bu tür olaylar karşısında yetkililer duyarlı olması gerekir. Bu tür olayların tekrarlanmamsı için bu tür şahıslar hakkında yasal işlemler derhal yapılmalıdır."

Sözkonusu iddialarla ilgili defalarca telefonla, görüşüne başvurmak istediğimiz okul müdürünün ise Diyarbakır merkezde toplantıda olduğu için telefonlarımıza cevap vermedi. (Hasan Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir