• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
MLKP davasında 8 müebbet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 MLKP adına gerçekleştirilen 155 eylemden sorumlu tutulan 9`u tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada, aralarında gazeteciler Füsun Erdoğan ile Bayram Namaz`ın da bulunduğu 8 sanık "anayasayı ihlal" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki 22. duruşmmaya, tutuklu sanıklar Naci Güner, Seyfi Polat, Füsun Erdoğan, Arif Çelebi, Mehmet Ali Polat, Bayram Namaz, Erkan Özdemir, Sultan Ulusoy ve Turaç Solak katıldı. Tutuksuz sanıklardan Rıza Bozkurt`un da hazır bulunduğu duruşmayı, tutuksuz diğer sanıkları da avukatları temsil etti.

Duruşmada davaya ilişkin karar verileceği belirtilerek sanıklara son sözleri soruldu. Sırayla söz alan tutuklu sanıklar, tahliye ve beraatlerini talep etti. Sanıklardan Seyfi Polat, "Ben bir devrimciyim. Kürt kökenliyim. Kürt ve Türk halkının özgürlüğü için mücadele ettim. Bundan onur duyuyorum. Gerçek adalati halklarımız gerçekleştirecektir" dedi.

8 SANIĞA MÜEBBET

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, gazeteci sanıklar Füsun Erdoğan ve Bayram Namaz ile diğer sanıklar Ali Hıdır Polat, Naci Güner, Arif Çelebi, İbrahim Çiçek ve Ziya Ulusoy`un, "cebir ve şiddet kullanarak anayasayı ihlal" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Heyet, bu sanıkların, isnat edilen 155 eylemi kapsayan, "vahim nitelikte silah bulundurarak 6136 sayılı kanuna muhalefet", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi", "resmi evrakta sahtecilik", "kasten yaralama", "güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" ve "mala zarar verme" suçlarından 787 yıl 8`er ay hapis cezasına çarptırılmasını da hükme bağladı.

Sanıklardan Erkan Özdemir hakkında da "anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezası öngören heyet, bu sanığın ayrıca, "evrakta sahtecilik" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

4 SANIĞA YAKALAMA EMRİ

Tutuklu kaldığı süreyi gözönüne alarak tutuklu sanıklardan Sultan Ulusoy`un tahliyesini ve diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, sanıklar Ziya Ulusoy, Erkan Salduz, Elif Almakça ve Hatice Polat hakkında da yakalama emri çıkardı.

Heyet, firari sanıklar İbrahim Çiçek ve Ali Hıdır Polat hakkında çıkarılan yakalama emrinin devamına da karar verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir