• DOLAR 32.541
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2433.98
  • ...
"Vakıflar Müdürlüğü Muş'taki yapılara sahip çıkmıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş Hacı Şeref Camii İmam Hatibi, aynı zamanda Muş Merkez Camileri Yaptırma ve yaşatma Derneği Başkanı Molla Abdullah Güler, Vakıflar Müdürlüğünün Muş'taki, vâkıfa ait yapılara sahip çıkmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde hırsızlar tarafından 2 kez çatı kurşunları çalınan Hacı Şeref Camiinde ''camiyi koruma amaçlı'' kamera sistemi kuruldu. Camilerinde yaşanan hırsızlık olayından sonra tedbir amaçlı caminin iç ve dış mekânlarında toplamda 8 yerde kamera sistemi kurduklarını belirten cami İmam Hatibi, aynı zamanda Muş Merkez Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Molla Abdullah Güler, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün Muş'taki Vakıflar Müdürlüğünün bünyesinde olan yapılarla gereği gibi ilgilenmediğini söyledi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğüne Hacı Şeref Camiinin koruma ve bakımı için defalarca müracaat etmelerine rağmen taleplerine olumlu bir cevabın verilmediğini ifade eden Güler Hoca, "Vakıflar Bölge Müdürlüğü Muş'ta Vakıflar Müdürlüğünün sorumluluğunda olan yapılarla gereği gibi ilgilenmiyor. 2 kez Camimizin çatı kurşunları çalındı. Olay ile ilgili Bölge müdürlüğüne defalarca müracaat etmemize rağmen camiyi koruyucu bir tedbir alınmadı ve bizimle ilgilenilmedi. Bölge Müdürlüğüne yazı yazdık yine fayda etmedi. Biz de bundan sonra üst makamlara başvuracağız'' ifadelerini kullandı.

"Eğer cami restore edilmez veya camiyi koruyucu ciddi bir tedbir alınmazsa Ulu Cami yıkılabilir''
Aynı şekilde yaklaşık 2 yıldır restore edilmeyi bekleyen Ulu Caminin de kaderine terk edildiğini ifade eden Güler Hoca, "Ulu Cami yıkılmaya mahkum edildi. Cami için alınması gereken tedbir neyse alınsın. Camiyi koruma amaçlı olarak üzerine sadece bir bez atmışlar. Bu bezin dışında Camiyi koruyacak başka hiç bir tedbir yok. Caminin restore edilmesi için ilgili yerlere başvuruda bulunduk fakat Vakıflar Genel Müdürlüğü restore için halen projenin çıkmadığını söyleyerek restorasyon çalışmalarını başlatmadı. Malumunuz olduğu üzere, Muş'un kış şartları çetindir. Eğer cami restore edilmez veya camiyi koruyucu ciddi bir tedbir alınmazsa Ulu Cami yıkılabilir.'' dedi.

Güler Hoca, Muş'taki cami ve Vakıflara ait olan yapılar ile gereği gibi ilgilenilmesini istedi. (M. Şirin Çağlayan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir