• DOLAR 32.575
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2426.626
  • ...
Muhtarlar çözüm sofrasında buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Çözüm sürecine destek olmak için Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 10. yönetim kurulu toplantısını Mardin'e düzenledi. Düzenlenen üç günlük çalışma ziyaretinin son gününde Kızıltepe'ye bağlı Akziyaret Köyü'nde yemek verildi.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Hatip Şeran, Bölge Federasyon Başkanları, 81 ilin dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile Mardin muhtarlarının da aralarında bulunduğu kalabalık heyet katıldı.

Mardin'de çok güzel bir misafirperverlikle karşılandıklarını ifade eden katılımcılar, duygularını ifade etmekte zorlandıklarını belirterek, çözüm sürecinin Türkiye'nin gelişimi açısından önemli olduğunu, bu sürecin devam etmesi için herkesin ve herkesimin elini taşın altına koymasını istediler.
Katılımcılar onurlarına verilen yemekten sonra çözüm sürecinin konuşulduğu buluşmada; doğulusuyla batılısıyla bütün muhtarlar çözüm sürecinin devam etmesi gerektiği yönündeki görüşlerini dile getirdiler.
Yemekten sonra misafirlere hitaben bir konuşma yapan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, muhtarların çözüm sürecinden ilk söz eden seçilmişler gurubu olduğunu belirtti. Çözüm sürecinin herkesin ortak kazanımı olduğunun altını çizen Akdeniz, "Doğu ve Güneydoğulu arkadaşlarımızla birlikte Karadenizliyi, Egeliyi iç Anadoluluyu, Akdenizliyi, Marmaralıyı, Güneydoğuluyu bir araya getirmenin onurunu taşıyoruz. Bu sürece sonuna kadar katkı sunacağız. Gecen ay Urfa'da yaptığımız olduğumuz ve havaya attığımız barış çubuğumuz bugün Mardin'de önümüzdeki ay Diyarbakır'da uçuracağız." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir