• DOLAR 32.519
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.612
  • ...
`Kaos Peşinde Olanlar Dışlanmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, yaptığı açıklamayla bir kişinin ölümüyle sonuçlanan ve PKK/BDP çevresinin provokatif açıklamalarda bulunduğu olayı değerlendirdi.
 
Düğünde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın tamamen adli bir olay olduğu ve bunun mahalle halkı tarafından da bilindiği belirtilen açıklamada, buna rağmen PKK/BDP çevresinin büyük bir hazine bulmuş gibi acı ve gözyaşının üstüne çöreklendiği ifade edildi.
 
Kaos peşinde olanlar dışlanmalı
Bölgedeki tüm kesimlere seslenilen açıklamada, fitne ve kaos ortamı oluşturma peşinde olanlara fırsat verilmemesi ve böyle yapan kim olursa olsun dışlanması istendi.
 
"Her kesimi sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz"
Açıklamada son olarak,"Mustazaflar Cemiyeti olarak herkesi ve herkesimi sorumluluklarını bilmeye ve yerine getirmeye davet ediyor, olayın en kısa zamanda çözülerek herkesin rahatlatılmasını temenni ediyoruz." denildi. (İLKHA)
 
Açıklama metni
Mustazaflar Cemiyetinden yapılan açıklamada şu değerlendirmelerde bulunuldu:
 
Söz konusu olayı bizler de yerel ve ulusal basından yakından takip ediyor, bu hususta halkımızın nabzını tutuyoruz. Edindiğimiz izlenimlerimizi özet bir şekilde madde madde halkımızla paylaşmak istiyoruz:
 
Birincisi; Petrol Mahallesinde Parti tanıtım çalışması yapan HÜDA PAR üye ve gönüllülerine o mahallede bulunan yüzü kapalı serseri çeteler tarafından sözlü ve fiili tacizlerde bulunulması üzerine nefsi-i müdafaa mahiyetinde karşılık verilmiş olup arbede yaşanmıştır. Herkes özgür bir şekilde davasını halkımıza götürür ve halkımız kime teveccüh gösterirse gösterir. Buna da hiç kimse mani olamaz. PKK/BDP siyasetçilerinin ve medyasının çığırtkanlık yapmasının en büyük nedeni; bu topraklarda kendilerinden başka alternatif görmemeleri ve karşılık bulmamalarıdır.
 
İkincisi; anlaşılan yukarıda bahsettiğimiz gerginlik esnasında yakın bir civarda bir düğün var. Tevafuk bu olacak ki; Bu düğünde gerçekleşen olayın bu gerginliğe yakın (Önce veya sonra) bir zamanda vuku bulmuş olmasıdır. Halkımızın nabzını yokladığımızda ve piyasadaki söylentilere de bakıldığında özetle konuşulan şudur: Her iki olay birbirinden tamamen bağımsız olaylardır. Birileri bu olay üzerinden siyasi rant devşirme peşindedir. Düğün olayı tamamen adli bir vakıadır ve bu, o mahalle sakinleri tarafından da bilinmekte ve konuşulmaktadır. Ancak PKK/BDP çevresi büyük bir hazine bulmuş gibi acı ve gözyaşının üstüne çöreklenmiştir. Bu, PKK/BDP`nin sadece yaklaşan bu yerel seçim öncesi taktiği değil, her seçim öncesi yaptığı sıradan ucuz bir politikadır. Geçmiş çatışmalı dönemlerde de bu şekilde taziye çadırlarından medet umarak, mağdur ailelerin ve ölen vatandaşların taziye çadırlarından rant devşirme peşinde olmuşlardır.
 
Üçüncüsü; PKK/BDP medyasının olaydan çok kısa bir süre sonra olayı hemen vermeleri, hem söz konusu gerginliğin, hem de düğün olayının tezgâhtarı konumunda olduklarının en büyük delilidir. Olay daha sıcakken ve olay yerine henüz polis bile gelmemişken kışkırtıcı beyanlar furyasının başlamış olması, ister istemez bizleri bu şekilde düşündürmeye sevk etmektedir. PKK/BDP yöneticilerinin ve medyalarının kendilerine alternatif oluşumları istemediği ve bunun için de ellerinden gelen karalama ve iftira propagandaları yaptıkları bilinen bir gerçektir. Bu nedenle bunu kendileri için bulunmaz bir fırsat olarak görüp meseleye balıklama atlamışlardır.
 
Dördüncüsü; HÜDA PAR yetkilileri söz konusu gerginliği kabul etmekte ve gerçeği tüm çıplaklığı ile kamuoyuna sunmakta ve ısrarla diğer olayla bir ilgi ve alakalarının olmadığını söylemektedirler. Buna rağmen karşı tarafın ucuzcu iftiralarına ve karalamalarına devam etmeleri son derece düşündürücüdür. HÜDA PAR yetkililerinin sadece bu olayda değil, kendilerine yönelik gerçekleştirilen onlarca olaya rağmen sağduyulu, istikrarlı politikalarını bu vesileyle takdir ettiğimizi ifade etmek isteriz.
 
Beşincisi: Yaşanan gerginlikte sadece HÜDA PAR üyelerine yönelik gözaltıların olması ise adil olmamıştır. Gerginliğe sebebiyet veren kişilere yönelik herhangi bir işlem yapılmamış ve Güvenlik Güçleri konuya dar bir çerçevede bakarak, PKK/BDP baskısı altında kalmışlardır.
 
Altıncısı; Olayın ertesi günü aynı platform üyesi olduğumuz Şefkateli derneğine ve yine bu derneğimizin yönetim kurulundan bir kardeşimizin evine taşlı saldırıda bulunulmuştur. Bu da malum kesimin, olayla hiç ilgisi olmadığı halde, hayır hizmetleriyle tanınan mütedeyyin kurumlara karşı ne kadar saldırgan bir tutum içerisinde olduklarının en büyük delilidir.
 
Netice itibariyle;
Kimsenin tasvip etmediği üzüntü verici hadiseler yaşanmıştır. Bunun devamının gelmemesi adına özellikle duyarlı sivil toplum kuruluşlarımıza, değerli basınımıza, kanaat önderlerine, aşiret reislerine, şeyh ve alimlerimize ve topyekün tüm halkımıza büyük vazifeler düşmektedir. Fitne ve kaos ortamı oluşturma peşinde olanlara fırsat verilmemelidir. Böyle yapan kim olursa olsun eleştirilmeli ve dışlanmalıdır. Olası hadiselerin kimseye bir faydasının olmayacağı herkesin malumudur. Özellikle basınımızın haberleri veriş tarzı delillere dayalı, yatıştırmaya yönelik ve yorumlardan ve duygusal bakış açısından uzak olmalıdır.
 
Bu vesileyle Mustazaflar Cemiyeti olarak herkesi ve herkesimi sorumluluklarını bilmeye ve yerine getirmeye davet ediyor, olayın en kısa zamanda çözülerek herkesin rahatlatılmasını temenni ediyoruz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir