• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
` İLKHA muhabirlerinin gözaltına alınması  hukuk garabetidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- İlke Haber Ajansı Batman Temsilcisi Veysi Demir, geçtiğimiz cumartesi günü akşam saatlerinde PKK/BDP`lilerin, broşür dağıtan HÜDA PAR üyelerine yaptığı saldırıyı görüntülemeye çalışan İlke Haber Ajansı Batman muhabirleri M.Fatih Akgül ve Yasir Oğuz`un serbest bırakılması ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Demir açıklamasında, haber amaçlı olarak orada bulunan İLKHA muhabirlerinin 48 saat emniyette alıkonulmalarının, özgürlüklerinin ellerinden alınmaları ve mesleklerini icra etmelerinin engellenmesini hukuk garabeti olarak nitelendirdi.

İLKHA Batman Temsilcisi Veysi Demir yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz Cumartesi akşam HÜDA-PAR gönüllüleri ve yetkililerinin Petrol Mahallesinde yaptıkları parti tanıtım çalışmaları ve bröşür dağıtımı yapmıştır. Bu çalışma sırasında haber amaçlı orada bulunan muhabirlerimizden M.Fatih Akgül ve Yasir Oğuz`un Pazar sabahı evlerine yapılan baskın sonucu gözaltına alındıklarını ve bu gece saat: 03.30 sıralarında savcılığa bile çıkarılmaya gerek duyulmadan serbert bırakıldıklarını" hatırlatmasında bulundu.

Demir açıklamasının devamında, " Kendilerini yalnız bırakmayan, destek ve dualarını esirgemeyen her kese teşekkür ederek, "Bu süreç içinde bizleri destekleyen, yalnız bırakmayan başta Batman Mezoptamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Genel Başkanı Uğur Kapuci olmak üzere Yönetim Kurulu ve cemiyet üyeleri ile Batman`daki diğer gazeteci arkadaşlarımıza-meslektaşlarımıza, ayrıca bizlere destek olan bütün STK`lara, kurumlara ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Yine aynı şekilde sosyal medyada `İLKHA Muhabirleri serbest bırakılsın` şeklinde paylaşımda bulunan ve bizlere destek olan tüm kardeşlerimize ve bizleri dualarında unutmayan anne ve bacılarımıza teşekkürü borç biliyoruz" dedi.

`Muhabirlerin gözaltına alınması tam bir hukuk garabetidir`
Demir, sadece haber amaçlı olarak olay yerinde bulunan İLKHA muhabirleri M.Fatih Akgül ve Yasir Oğuz`un evlerine terör kampı basar gibi baskın yapıp gözaltına alınmalarının tam bir garabet olduğunu belirterek, "Sadece haber amaçlı olarak orada bulunan muhabirlerimiz 48 saat emniyette alıkonulmaları, özgürlüklerinin ellerinden alınmaları ve mesleklerini icra etmelerinin engellenmesi tam bir hukuk garabetidir. Bu olayların tekrar yaşanmamasını, meslektaşlarımızın, muhabirlerin haber yaparken haberlerinden dolayı gözaltına alınmamalarını umuyoruz. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz Cumartesi günü akşam Petrol Mahallesi`nde PKK/BDP`lilerin broşür dağıtan HÜDA PAR üyelerine saldırısını görüntülemeye çalışan İlke Haber Ajansı Batman Muhabirleri M.Fatih Akgül ve Yasir Oğuz Pazar günü sabah saatlerinde evlerine yapılan baskın sonucu gözaltına alınarak kameralarına el konulmuştu.

Habere giden İLKHA Batman Muhabirleri M.Fatih Akgül ve Yasir Oğuz saat 03.30 sıralarında savcılığa bile çıkarılmalarına gerek görülmeden ifadelerinin ardından emniyetten serbest bırakıldılar. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir