• DOLAR 32.555
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2429.721
  • ...
Ulu Camiye Güvenlik Kamerası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Çarşı merkezinde bulunan ve cami cemaatinin yoğun olduğu Ulu Cami güvenlik kamerası sitemiyle donatıldı. Her gün onlarca cami cemaatinin ayakkabı ve değerli eşyasının çalınması üzerine Ulu Cami Derneği çözümü, camiyi güvenlik kamerası sistemiyle donatmakta buldu. Caminin iç ve dışı olmak üzere toplamında 8 noktada kurulan güvenlik kamerası sistemi, 25 gün önce kurulmuş ve toplamında 3 bin 500 TL ye mal olarak Batman`da bir ilk gerçekleştirilmiş.

 

Hırsızlık olaylarını önlemek için camiyi kamera sistemiyle donattıklarını söyleyen cami imamı Abdullah Sav, "Camimizde sürekli ayakkabı çalıntısı oluyordu. Özellikle cemaatimiz camide abdest aldığı sırada ceketini astığında ceketi çalınırdı. Baktık ki her gün her namazdan sonra 5-6 cami cemaati gelerek ayakkabımız, saatimiz ve ceketimiz çalındı gibi şikâyetlerde bulunuyorlardı. Bu hırsızlık olaylarının önlemini alamayınca güvenlik sistemi kurmaya başladık. Caminin iç ve dışında toplamında sekiz noktada güvenlik kamerası kurduk." dedi.

 

Güvenlik sistemine rağmen hırsızlık olaylarının devam ettiğini söyleyen cami imamı sav, "Güvenlik sistemine rağmen yinede hırsızlık olayları devam ediyor. Hırsızlık olaylarında büyük bir azalma var ama yinede hırsızlık olaylarının son bulduğu söyleyemeyiz. Zaman zaman hırsızlık olaylarını müşahede ediyoruz." Dedi. Şuana kadar tespit ettikleri hırsızlık olaylarının olduğunu söyleyen Sav, Ancak davacı olunmadığı için üzerine gidilmediğini kaydetti.

M. Salih Özcan - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir