• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Müslüman Kürtlere saldırılara tepkiler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK/BDP'li çetelerin Müslüman Kürt halkına karşı saldırıları devam ederken bu kesimin saldırılarına karşı STK'lardan tepkiler de gelmeye devam ediyor.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır İl Başkanı Eyyüphan Kaya, Sahabe Der ve İlim Der'e düzenlenen saldırılara tepki gösterdi. Kaya, STK'ların böyle menfur saldırılar karşısında sivil toplum kuruluşlarının tepki vermesi gerektiğini söyledi.

Bu mübarek Şehirde Militarist faaliyetler istemiyoruz
Diyarbakır'ın geçmişinde militarist faaliyetlerin sıkça yaşandığına dikkat çeken Kaya, "Bu saatten sonra da bir daha korku, endişe oluşturmaya sebep olacak, saldırıları istemiyor, bu tür faaliyetlere tevessül edenleri kınıyoruz. Bu işin perde arkasında duran asıl failleri de lanetliyoruz. Diyarbakır Şehri karşılıklı saygı içinde nice nice dinlere ve kültürlere ev sahipliği yapmış, insanların huzur ve mutluluğuna katkı vermiş bir kadim şehirdir. Şu anda dahi düşüncesi ne olursa olsun farklı inanç kesimlerinin bir arada yaşayabileceği bir kent olarak varlığını devam etmelidir." dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları bu konuda tepki vermelidir
Böyle menfur saldırılar karşısında sivil toplum örgütlerinin tepki vermesi gerektiğini söyleyen Kaya, " Demokratik Kitle örgütlerini tepki göstermeye, bu tür olayları kınamaya davet ediyorum. İnsan Hakları dernekleri, Sendikaları bu menfur olaylara karşı ortak bir sesle bir duruş sergilemeye davet ediyoruz. Gerek BDP gerekse HÜDA-PAR, gençliğini akademilerden geçirmeli, biri diğerinin varlığını kabul edecek düzeyde tanımalıdır. Hangimizin BDP'de, HÜDA-PAR'da, AK Partide bir yakını yoktur? O zaman bu renklerle bir arada yaşamakla yükümlüyüz. Aksi takdirde bu üç cenah arsında meydana gelen bir huzursuzluk hepimize sıkıntı verecektir." diye konuştu.

Olayın Failleri bir an evvel bulunmalıdır
Kaya son olarak, "Bu tür saldırılar öncelikle engellenmelidir. Şayet güvenlik yetersizliği nedeniyle yaşansa da örtbas edilmemeli ve aydınlığa kavuşması için gayret edilmeli. Emniyet güçleri bu olayların faillerini ortaya çıkarmalıdır. Aksi takdirde toplumun farklı katmanları birbirlerine kuşkuyla bakacağı gibi, emniyet de zan altında kalmaktadır, acaba göz mü yumuyor diye!" ifadelerini kullandı. (Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir