• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Hizbullah bahanesi ile silahlanma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Batman`da Özcan Temel adlı vatandaşın ölümü ile gündeme gelen PKK-Hizbullah gerilimi bölgedeki sükunet ortamını tehdit etti. Örgütler arasındaki gerilimin 1990`lı yılların kanlı sürecini hortlatmasından endişe ediliyor. Gerilim artarken HÜDA PAR yetkililerinden sükunet çağrısı geldi. KCK`dan yapılan sert açıklama ise, kafaları karıştırdı
 
PKK`nın şehirlerde kurulan milis yapılanması “öz savunma birlikleri”nin kurumsallaşmasının istendiği KCK açıklaması şöyle: “Kürt halkı ve demokrasi güçleri bu saldırıların seçim döneminde ve sonrasında daha da yaygın yapılacağını bilerek öz savunmalarını kurumlaştırmaları ve bu saldırıları caydırıcı olmaları gerekmektedir. Öz savunma Kürt halkının meşru hakkıdır. Devletin kendilerini savunmayacağı, aksine saldırganları teşvik ettiği ve kışkırttığı bilinmelidir. HÜDA PAR denilen 1990`lı yıllarda devlet himayesinde Kürtleri katleden bu çevrelerin Rojava`daki çetelerle iç içe oldukları netleşmiştir. Şimdi hem Kuzey Kürdistan`da hem Rojava`da İslam maskeli bu kontralar AKP hükümeti ve yeşil Ergenekon tarafından Kürt Özgürlük Hareketi`ne saldırtılmaktadır.” KCK böylece, Batman`da yaşanan saldırıyı şehirlerde kurduğu YDG-H adlı yapılanmayı güçlendirmek maksadıyla malzeme yapacağını ortaya koydu. PKK son dönemde bölgede kendinden olamayan hemen hemen herkesle kavga halinde. KCK`nın gençlik örgütlenmesi YGD-H bombalama, tehdit, taciz eylemleri düzenliyor. İşadamlarından haraç kesiyor, fidye için adam kaçırıyor, insanları KCK bünyesinde kurduğu “mahkemelerde” yargılıyor, koruculara baskı uyguluyor. KCK, öz savunma birlikleri aracığıyla kendi otoritesini tesis etmeye çalışıyor. Kendisi gibi düşünmeyen hemen her kesim ve grupla da kavga halinde.

BOMBALAR MEZARLIKTAN
Batman`da yaşanan olayın gerçek faili güvenlik güçlerinin yürüttüğü soruşturma sonucunda ortaya çıkacak. Olayla ilgili 15 kişi gözaltına alındı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırı bir araçtan gerçekleştirildi. Oluş biçimi planlı bir eylem olduğunu ortaya koyuyor. Derin yapılarca planlanmış bir provokasyon olma ihtimali de söz konusu. Öte yandan; Bingöl`de 7 mutfak tüpü içerisinde toplam 214 kilo 300 gram patlayıcı ele geçirilen bomba yüklü araçla ilgili davanın duruşması dün görülmeye başladı. Biri tutuksuz 5 sanığın yargılandığı davada sanıklar, bombanın araçlarına Lice`de bulunan PKK mezarlığında yüklendiğini ifade etti.
 
Türkiye Gazetesi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir