• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bandrol veya kaşeyle vize verilmesi kaldırılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Londra'da gerçekleştirilen G20 Ülkeleri Turizm Bakanları Toplantısı'na katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yaptığı konuşmada, Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının her geçen yıl daha da arttığını belirterek, bu artışın son yıllarda yapılan vize muafiyeti uygulamasıyla ilgili olduğunu söyledi.

 

Çelik, toplantıda yaptığı konuşmada, "Geçen seneye göre ülkemizi ziyaret eden turist sayısında yüzde 10'luk bir artış oldu. Elde ettiğimiz turizm gelirlerindeyse yüzde 22'lik bir artış oldu. Yüzde 10'luk turist artışının ve yüzde 22'lik gelir artışının, gerçekleştirdiğimiz vize uygulamalarıyla çok yakından bir ilgisi olduğunu düşünüyoruz. Son on yıllık dönem içinde, vize muafiyetinin, turizmin ve ticaretin önünü açtığı bu düşünceden hareketle 50'nin üzerinde ülkeyle çeşitli vize anlaşmaları imzaladık ve 30'un üzerinde ülkeyle vizeleri tamamen kaldırdık." görüşlerine yer verdi.

 

Sınır kapılarında bandrol veya kaşeyle vize verilmesi kaldırılacak
Zaman ve emek açısından oluşan yükü azaltmak düşüncesiyle, daha iyi işleyen bir sistem kurmak amacıyla 17 Nisan tarihinden itibaren elektronik vize uygulamasına başladıklarını dile getiren Çelik, "Bu uygulama çerçevesinde başvuru sahipleri internet üzerinden gerekli bilgileri girmek ve ödemeleri kredi kartıyla yapmak suretiyle vize başvurularını yapmaktadır. Başvuru sahiplerinin herhangi bir dosya yüklemelerine gerek olmayan bu sistem sırasında, kredi veya bankamatik kartıyla ödeme yapıldıktan sonra elektronik vizenin indirilebileceği link, kullanıcıya e-mail ile gönderilmektedir. Bu yıl hizmete giren ve yüze yakın yabancı ülke vatandaşının e-vizelerini kolayca temin edebilmelerine yönelik uygulama sayesinde, ülkemize yönelik seyahat hacminde ciddi bir artış bekliyoruz. Sınır kapılarımızda bandrol veya kaşeyle vize verilmesi 10 Nisan 2014 tarihinde kaldırılacaktır ve bu sebeple e-vize uygulaması daha da yaygınlaştırılacaktır." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir