• DOLAR 32.482
  • EURO 34.54
  • ALTIN 2474.34
  • ...
Diyarbakır'daki ankette yine HÜDA PAR çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mahalli İdareler Derneği'nin katkılarıyla yapılan "Diyarbakır Başkanını Arıyor" anketinin ikinci aşamasının sonuçları açıklandı. Ankete göre, oy kullanan 5 bin 403 kişiden bin 401 kişi HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut'u Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyor.


İnternet üzerinden "http://www.diyarbakirbaskaniniariyor.com" adresi ile ankete katılanlardan 5 bin 403 kişiden bin 401 kişi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Vedat Turgut'u birinci seçerken, mevcut Başkan Osman Baydemir ise 585 oy alarak üçüncü sırada yer aldı.


"Hayırlı hizmetler yapan bir camiadan geliyoruz"
Anketin sonuçlarını İLKHA'ya değerlendiren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, bir yıllık parti olmalarına rağmen halkın teveccühünün kendilerini memnun ettiğini belirterek, "Hür Dava Partisi bir yıllık bir partidir. Özellikle bu bölgede hayırlı hizmetler yapan bir camiadan gelen bir partiyiz." dedi.


Seçim çalışmalarına Ramazan Bayramı'ndan sonra start verdiklerini ifade eden Turgut, "Bu bağlamda kanaat önderleri, STK'lar, imamlar ve esnafı ziyarete başladık. Yüzde 99'u partimize yönelik güzel bir karşılama var. Halk alternatif bir partinin çıkmasının sevincini yaşıyor." ifadelerini kullandı.


Ankara ve Diyarbakır bazlı yapılan birçok ankette HÜDA PAR'ın önde gittiğini dile getiren Turgut, bir partinin kendi içerisinde yaptığı ankette bile HÜDA PAR'ın yüzde 57 oyla birinci çıktığını, bunun da Allah'ın bir lütfü olduğunu söyledi.


"Saldırılar kirli bir oyundur"
Meyve veren ağacın taşlandığını ifade eden Turgut, "Partimizin Silopi, Ceylanpınar, Silvan ve Şırnak teşkilatlarına ve gönüllülerimize yönelik saldırılar oldu. Bu saldırılar partimizi daha da güçlendirdi. HÜDA PAR'ın çıkışı, kimi kesimleri tedirgin etmekte ve bize yönelik derin komplolar kurulmak suretiyle partimizin önü kesilmek istenmektedir. Bu saldırılar bizi davamıza hizmet ekmekten alıkoymayacağı gibi bilakis bizi daha da törpüleyecektir. Bu saldırılar kirli bir oyundur. Kirli bir tuzak olarak değerlendiriyoruz ve HÜDA PAR camiası olarak bu oyuna gelmeyeceğimizi bir kez daha deklare etmek istiyoruz." dedi. (M.Sait Adiyaman, Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir