• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öğrenciler kendi okullarında SBS'ye girebilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, Yedisu ilçesine bağlı Eskibalta, Döşengi, Güzgülü ve Kürdan köyleri ile ilçe merkezindeki okulları ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek sohbet eden Sarı, SBS sınavının yerine yapılacak olan 'Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı' hakkında bilgi verdi.

Öğrencilere sınava mutlaka girmelerini, işi telafi sınavına bırakmamalarını öğütleyen Sarı, sınava herkesin kendi okulunda gireceğini bu sayede de sınav stresinin ortadan kalkacağını vurguladı.

Kitap okumanın önemine de değinen Sarı, kitap okuyan öğrencilerin derslerinde ve sınavlarda daha başarılı olduğunu belirterek, öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Ziyarette öğretmenlerle toplantı yaparak bir araya gelen Sarı, 8. sınıf öğrencilerinin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında başarılı olabilmeleri için 8. sınıf öğretmenlerine büyük sorumluluk düştüğünü, öğrencileri ilk defa yapılacak olan bu sınava müfredata bağlı kalarak hazırlamalarını, sınavda zorluk yaşamamaları için öğrencilere gerekli desteği sağlamaları gerektiğini dile getirdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir