• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Güvenlik önlemi alınmamış çukur ölüme sebep olacaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa'nın Yıldırım ilçesinde su hattı için kazılan çukura 5 yaşında ki bir çocuk düştü. Etrafında hiç bir güvenlik önleminin alınmadığı su dolu çukur az daha küçük çocuğun ölümüne neden oluyordu.

Olay dün akşam saat 16.30 sıralarında Bursa'nın merkez ilçesi Yıldırım'ın Şirinevler mahallesinde meydana geldi. Arkadaşlarıyla, herhangi bir önlemin alınmayan çukurun kenarında oynayan 5 yaşında ki Yasin Demirel, ayağı kayınca kendisini içi su dolu 2 metrelik çukurda buldu.

Çukura düşen çocuk çevrede ki vatandaşlar tarafından güçlükle çıkarılabildi. Küçük çocuğa ilk müdahaleyi olay yerine çağrılan itfaiye ekibi yaptı. Suni kalp masajı yapılan Yasin Demirel, olay yerine çağrılan 112 acil servisiyle Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

Yasin Demirel'in dayısı Nevzat Gibey, çukurun kenarında oynayan Yasin Demirel'in ayağının kayarak suya düştüğünü söyleyerek , "Yasin suya düşünce ondan 2 yaş büyük abisi hemen yoldan geçenleri yardıma çağırdı. Gençlerden biri hemen suya atladı ama nereye düştüğünü bilmediği için uzun bir süre yanlış yerde aramışlar çocuğu bulunca da epey geç olmuştu. Yasin'i çıkardıklarında burnu ve ağzı toprak dolmuştu."

Çukurun olduğu bölgenin hemen yan tarafında bulunan okulu gösteren Nevzat Gibey, "Bakın bu Şirinevler ilköğretim okulu burada yaklaşık 500 yüz öğrenci var ve hemen yan tarafta çocuk oyun parkı var. Bu kadar olasılığa rağmen belediye veya su hattını çeken taşeron firmalar herhangi bir önlem almadan çekip gitmişler."şeklinde konuşarak konuyla ilgili tepkisini dile getirdi.

Devlet hastanesinin yoğun bakım ünitesinin dolu olduğunu belirten hastane yetkilileri daha sonra Yasin Demirel'i Bursa Medikal Park hastanesine sevk ettiklerini söylediler.

Hayati tehlikesinin devam ettiği bildirilen Yasin Demirel, halen yoğun bakım ünitesinde.(Zeki Aras-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir