• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
 Batman`da Yeni Provakasyon Girişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Provakasyonlara hız kesmeden devam eden PKK/BDP çevresi, Özcan Temel`in ölüm olayını provakasyon amaçlı kullanmaya devam ediyor.

Zeki Otel önünde biraraya gelen aralarında BDP Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata, BDP PM üyeleri Meliha Varışlı, Nezir Gülcan, BDP ve, HDP yöneticileri, DÖKH bileşenleri Barış Anneleride bulunan bir grup Petrol Mahallesi`ndeki taziye çadırına yürüdü.

Yürüyüşte "Katil HÜDA-PAR", "Katil Hizbullah", "Özcan yoldaş ölümsüzdür", "Şehît namiri" ve "Batman uyuma şehidine sahip çık" sloganları atıldı.

Taziyede konuşma yapan Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Menfiyet Çelik, Kürt halkının Temel`i eylemlerle sahiplenmesini istedi.

Temel`in babası Mehmet Emin Temel ise, oğlunun katillerinin bir an önce açığa çıkarılması çağrısında bulunarak, "kimse bu katilleri saklamasın. Katil kim ise hesap vermelidir ve devlet üzerinde durmalıdır" dedi. Temel`in annesi Müzeyyen Temel de aynı çağrıda bulundu.

BDP Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata da, "AKP döneminde Batman`da yaşanan cinayetler failli meçhul kılınmak isteniyor. Aradan 24 saat geçti, bu ilde bir kısım gözaltılar yapıldı. Ama henüz failler ortaya çıkarılmamıştır. Biz bu tabloyu tanıyoruz ve bu resmi daha önce gördük. Eğer arada 24 saat geçmişse ve failler ortaya çıkartılmamışsa demek ki siz failleri açığa çıkartmak derdinde değilsiniz. Bu oyunlar boşa çıktı bir daha tutmaz" diye konuştu.

Ata, provakasyon içerikli konuşmasına şöyle devam etti; "Bazı sorularımız var Sayın Başbakan cevaplasın. 10 gün önce Ankara`da elini sıktığı insanlar halkımıza silah zoruyla bildiri dağıtmak istiyorlar. O da yetmiyor, düğünümüzü basıyorlar. O da yetmiyor, katliam yapmak istiyorlar. Sayın Başbakan elini sıktığın insanların elindeki silahları yok mu sayacaksın. Siyaset yapıyorlarsa başımız gözümüz üstüne. Ama bu coğrafyada bu halka siyaset yapma istiyorum adı altında tekrar silah göstermek isteyenler, bilsinler ki bu halk direnecektir. Şimdi bu destek Batman`da yine halkımızın özgürlük iradesine karşı dikilen güçlere mi verilmeye çalışılıyor. Artık sınır ötesinde savaşmak yok gelin Batman`da silahlı mücadele yapın mı diyorlar. Bunları çok iyi düşünsünler. Bu taziye çadırını bizzat Sayın Başbakan ziyaret etmelidir. Bu genç onun döneminde silahla çetelerin elleriyle öldürülmüştür".

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir