• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
DES` ten Sahabe - Der`e geçmiş olsun ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya ve Başkan Yardımcısı Basri Şeker Sahabe Der`i ziyaret ederek, Sahabe Der`e yapılan Molotoflu saldırıları kınadı. Kaya, yapılan saldırıları Sendika olarak kınadıklarını söyledi.

Ziyarette, kimsenin kendi özgürlüğü için başkasının özgürlüğünü kısıtlama hakkına sahip olmadığını ifade eden DES Diyarbakır İl Başkanı Kaya, "Canım istiyor veya sevmiyorum diye hiç kimse kendi düşüncesinde olmayan bir parti veya bir STK`ya saldırı yapamaz. Benim insanım senin insanın diye bir lüksümüz yok biz hep birlikte insanlık âlemini oluşturuyoruz. Bizim bölgemizden siyası eğilimler var, ön planda olan HÜDA PAR, Bdp, Ak Parti vardır. hemen hemen hepimizin bu partilerin yönetiminde üyelik düzeyinde akrabalarımız var kimi kimden ayıracağız. Karşılıklı saygı çerçevesinde birbirimizi tanımalıyız ve birbirimize saygı göstermeliyiz ki birbirimizin varlığına tahammül edebilelim." dedi.

DES Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Basri Şeker ise, derneklere yapılan saldırıların kimseye fayda vermeyeceğine dikkat çekerek, "Bu toplum kalemle savaşmayı öğrensin vurmanın kırmanın kimseye ne faydası vardır ne bu işten karlı çıkan olmaz. Ortadoğu`yu görüyorsunuz her gün insanlar ölüyor illaki bizim kaderimizde öylemi olsun biz medeni insanlar gibi anlaşabilir ve dünyada herkes gibi yaşama ortak bir çerçevede buluşabiliriz. Bizde diğer inşalar gibi yaşamaya hakkımız yok mu illaki güçlü olan zayıfı boğacak mı." şeklinde konuştu.

Sahabe -Der Genel Başkanı Faysal Yıldız, Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) İl Başkanı Eyüphan Kaya ile Başkan Yardımcısı Basri Şeker` e yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür etti. (Yakup Moğulgani/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir