• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
'Her Organ Bir Candır'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Manisa Belediyesi, aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Organ Bağışı Ve Doku Nakli Haftası çerçevesinde, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) ile birlikte, Kültür Merkezi Lale Salonu'nda 'Her Organ Bir Candır' başlıklı bir seminer düzenledi.

 

Organ bağışı ve doku nakli haftası çerçevesinde ülkemizde organ bağışı bilincinin yerleşmesine, gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen seminere, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Uzman Hekimi Sema Savcı Etiz ile Üniversite öğrencileri katıldı.

 

Seminer, organ bekleyen hastaları konu alan kısa filmin gösterimiyle başladı. Daha sonra Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Uzman Hekimi Etiz bir konuşma yaptı. Etiz, konuşmasında organ bağışının önemine değinerek, hangi organların ve kimlerin organ bağışlayabileceğine dair açıklamalarda bulundu.

 

Ardından İl Müftüsü Sinan Cihan yaptığı konuşmada, organ bağışını, insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak vurgulayarak, organ naklinin caiz olduğunu belirtti.

 

Konuşmaların ardından, seminerin düzenlenmesine katkılarından dolayı Belediye Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu, Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Uzman Hekimi Etiz'e plaket takdim etti.

 

CBÜ BESYO öğrencilerine böyle bir seminer organize ettikleri için teşekkürlerini sunan Belediye Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu "Bir hayat kurtarmak gerçekten çok önemli. Beş yıl önce ben de organlarımı bağışladım. Herkesi organ bağışlamaya davet ediyorum." diye konuştu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir