• DOLAR 32.592
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2405.244
  • ...
Gardiyanlara da Başörtüsü Serbest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamuda getirilen başörtüsü özgürlüğü infaz koruma memurları için de uygulanacak. Üniforma giyme zorunluluğu bulunan infaz koruma memurlarının Demokratikleşme Paketi`yle getirilen kamuda başörtüsüyle çalışabilme özgürlüğünden faydalanıp faydalanamayacağı sorusu açıklığa kavuştu. Konuyla ilgili dün kendisine bağlı tüm kurumlara yazı gönderen Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, isteyen personelin başörtüsüyle çalışabileceğini belirtti.

ÇOK SAYIDA TALEP GELDİ

Konuyla ilgili kuruma çok sayıda talebin geldiğinin belirtildiği yazıda, son yapılan değişiklikle infaz koruma memurlarının `Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik` hükümlerine tabi olduğu ifade edildi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Vekili Hakim Enis Yavuz Yıldırım imzalı yazıda, `Ceza infaz kurumları ile denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan personelden isteyenler kıyafet yönetmeliğindeki söz konusu değişiklikten sonra kurumlarımızda başörtüsü takarak çalışabilecektir` denildi.

AÇIK ALANLARDA ÜZERİNE KEP

Söz konusu yazısında resmi üniforma giyme zorunluluğu olan infaz koruma memurlarının yönetmeliğe uygun olarak üniformaya uyumlu, tişörtle aynı renk tonunda, desensiz, tek renk başörtüsü takmaları gerektiği vurgulanırken kapalı ortamlar dışındaki alanlarda başörtüsü üzerine kep takılacağı bildirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir