• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...

BURSA - Aylık bazda son bir yılın en yüksek düzeyinde çıkan Ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney, Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 6,2'den, Orta Vadeli Program'da yer alan yüzde 6,8'e yükselttiğini anımsattı.

 

2014 yılı için enflasyon tahmininin yüzde 5,3 olarak öngörüldüğünü vurgulayan Yöney, "Ekim ayında son bir yılın en yüksek düzeyinde gerçekleşen enflasyon, moralleri bozdu. Fakat yıllık bazdaki gerileme, gelecek açısından beklentilerimizi güçlendiriyor. Öte yandan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Aralık ayında TL tasarruf mevduatını teşvik edici adımlar atabileceklerini ifade etmişti. Dış ticaret açığı ile tasarruf açığı, Türkiye ekonomisinin üstesinden süratle gelmesi gereken iki önemli sorun olarak karşımızda duruyor" dedi.

 

Enflasyon, Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,80 artış kaydetti. Yıllık bazda ise enflasyon düşüş kaydederek yüzde 7,71'e geriledi. Eylül'de yıllık bazda enflasyon yüzde 7,80 seviyesindeydi. (Zeki Aras - İLKHA)