• DOLAR 32.539
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2429.826
  • ...
Diyarbakır dünya fuarında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yurtiçi ve yurtdışı turizm tanıtım organizasyonlarına katılım sağlamaya büyük önem veren Diyarbakır, Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenen ve Dünyanın en önemli Turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuar'ından sonra, 4-7 Kasım 2013 tarihlerinde de İngiltere'nin Başkenti Londra'da gerçekleşecek olan İngiltere World Travel Market Fuarı'na katılacak.

 

Program kapsamında yürütülen "Diyarbakır Kültürel Mirasının Tanıtımı Projesi" çerçevesinde önemli tanıtım ve fuar etkinliklerine yer verildi.

 

Fuarda İnanç ve Kültür değerleriyle ön planda olacak
Fuar hakkında değerlendirmede bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Bugün Diyarbakır, Surlarıyla, Türkiye'nin en büyük alana sahip Arkeolojik Müzesinin yer alacağı İçkalesiyle, 5. Harem-i Şerifi Ulu Camisiyle, Nebi ve Sahabe Türbeleriyle büyük restorasyon çalışmalarıyla yeniden özüne uygun olarak onarılmaktadır. Diyarbakır'ı İngiltere başta olmak üzere Dünya Turizm Piyasasına en iyi şekilde sunmanın hazırlıklarını yapıyoruz." dedi.

 

Kıraç son olarak, Diyarbakır'ın bu tanıtım çalışmalarıyla çok kısa sürede kültür ve inanç turizminde hak ettiği yerlere geleceğini dile getirdi. (Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir