• DOLAR 32.355
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2308.135
  • ...
Bangladeş`te siyasi kriz eylemleri: 2 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Bangladeş`te bugün yapılan gösterilerde polis ile gösteriicler arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda iki gösterici hayatını kaybetti; onlarca gösterisci ise yaralandı. Muhaletteki partilerin genel grev çağrılarından sonra sokağa çıkan muhaliflerle güvenlik güçleri arasında çatışmalar çıktı. Çatışmaların bugünkü ayağında iki kişi öldü.

Başkent Dakka`da ana muhalefet partisi Bangladeş Ulusal Partisi (BNP)`nin genel grev çağrılarıyla bugün toplanan göstericiler, Başbakan Şeyh Hasina`nın istifa etmesi için protesto eylemleri gerçekleştirdi.

BND lideri Halide Ziya ile destekçileri, tarafından organize edilen gösterilerde, ana muhalefetle ittifak halinde bulunan diğer partiler de destek verdi.

Halide Ziya ve destekçileri, Ocak 2014 yapılacak genel seçimlerden önce hükümetin istifa etmesini, yerine geçici bir hükümetin atanmasını talep ediyor.
Geçici hükümetin demokrasinin ruhuna aykırı olduğunu savunan Hasina ise, yine de geçici bir hükümetin kurulması önerisini kabul ediyor; ancak bunun kendi partisinin liderliğinde olması gerektiğini savunuyor.
Muhalefetin yaklaşık iki ay önce başlattığı gösterilerde şu ana kadar onlarca insan hayatını kaybetti.
1971`de Pakistan`dan koparak bağımsızlığını ilan eden Bangladeş`in bu kısa tarihi askeri darbelerle, kanlı iç çatışmalarla ve doğal afetlerle dolu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir