• DOLAR 32.572
  • EURO 34.907
  • ALTIN 2434.268
  • ...
`BDP saldırıları kınamazsa bu işin ortağıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır Sahabe Der temsilciliğine düzenlenen bombalı saldırının PKK`li gruplar tarafından üstlenildiğini belirten Dernek Başkanı Faysal Yıldız, BDP ve DTK`yı saldırıları kınamaya davet etti. Yıldız, "BDP`nin bu konuda hiçbir alakalarının olmadığını dile getirmeleri ve bu saldırıları kınamaları gerekir. Aksi halde onlar da bu işin ortağı görünürler." dedi.
 
Saldırıyı haber alır almaz derneğe gittiklerini ancak ortalıkta kimsenin olmadığını ifade eden Sahabe Der Başkanı Faysal Yıldız, olay yerinde fazla bir hasarın olmadığını görünce bir nebze de olsa rahatladıklarını ifade etti.
 
Daha önce de birçok defa PKK`li grupların saldırısına uğradıklarını belirten Yıldız, "Daha önceki saldırıda dernek çevresinde çok ciddi hasarlar meydana gelmiş oradaki binaların camları kırılmıştı. Biz önceki açıklamalarımızda da bu saldırının Sahabe Der şahsiyetinde toplumun inancına, sahabe ahlakını edinme arzusuna ve İslam dinine yapılan bir saldırı olarak telakki ettiğimizi söylemiştik." ifadelerini kullandı.
 
PKK`li grupların bu saldırıları hiç sıkılmadan twitter hesabından sahiplenmelerinin düşündürücü olduğunu dile getiren Yıldız, bu çetelerin yaptıkları ile akılsız ve ahmak olduklarını ileri sürdü.
 
PKK, BDP, DTK`ya çağrı
Provokatör gruplara seslenen Yıldız, "Bizler PKK, BDP ve DTK`ya sesleniyoruz; hakikaten bu toplumun refahı huzuru ve gayesi için çalışıyorlarsa bir an önce bu saldırılara son vermelerini ve bu konuda bir açıklama yapmalarını istiyoruz. Aksi takdirde bu yapılan saldırıların müsebbibi kendileri ve dış güçler olacaktır. Bir an önce BDP`nin bu konuda hiçbir alakaların olmadığını dile getirmeleri ve bu saldırıları kınamaları gerekir. Aksi halde onlar da bu işin ortağı görünürler." dedi.
 
Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde bulunan Sahabe Kültürünü Yayma, Yaşatma, İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Sahabe DER ) temsilciliğine, bir grup PKK`li tarafından dün akşam saat 19.30 civarında el bombalı saldırı düzenlendi.
 
Bilindiği gibi daha önceden birçok defa Sahabe Der`e saldırı düzenlenmiş ve bu saldırılar PKK`li gruplar tarafından üstlenilmişti. Fakat olayla ilgili olarak kimse yakalanmamıştı.
 
Son olarak Dernek üyelerine ve oradaki halka geçmiş olsun dileklerini ileten Yıldız, herkesi sağduyulu olmaya davet etti. (Ömer Yasin Ergin, Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir