• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
KCK Provokasyon peşinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İSTANBUL - Batman`da yaşanan ve 26 yaşındaki Özcan Temel`in hayatını kaybettiği silahlı saldırı sonrası PKK/BDP provokasyonlarına KCK da dahil oldu. KCK`nın olayla ilgili açıklaması örgüte yakınlığıyla bilinen ANF`de yer aldı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı`nın imzasıyla yayımlanan açıklamada PKK/BDP`li çetelerin saldırılarını arttırmaları isteniyor. Provokasyon dolu açıklamada, HÜDA PAR`ın Başbakan`la görüşmesine vurgu yapılarak BDP milletvekilleri tarafından ortaya atılan `saldırıyı AK Parti ve HÜDA PAR birlikte yaptı`ğı yönündeki yalanı sürdürüldü.

KCK, GERÇEKLERİ SAPTIRIYOR
BDP ile aynı provokatif dili kullanan KCK, "Kürt halkı ve demokrasi güçleri bu saldırıların seçim döneminde ve sonrasında daha da yaygın yapılacağını bilerek öz savunmalarını kurumlaştırmaları ve bu saldırıları caydırıcı olmaları gerekmektedir. Öz savunma Kürt halkının meşru hakkıdır" diyerek saldırgan bir dil kullandı.
HÜDA PAR`ın Başbakan ile görüşmesini işbirliği olarak nitelendiren KCK`nın, çözüm süreci kapsamında gerek hükümet yetkilileri ve gerekse MİT`le gizli görüşmeler gerçekleştiren PKK, BDP ve PKK lideri Öcalan`la yapılan görüşme ve perde arkasında yapılan anlaşmaları görmezden gelmesi dikkat çekti.

KCK, provokatif açıklamanın devamında "Halkımız bu saldırıların devlet ve AKP tarafından yaptırıldığı bilinciyle bir iki günlük protestolarla sınırlı kalmayarak bu saldırıların üzerine gitmelidir. Bu cinayetleri protesto eden yaygın gösteriler yapılmalıdır" ifadeleriyle sözde halkı harekete geçmeye çağırdı. Ancak KCK`nın, özellikle son zamanlarda PKK`lı çevrelerce yapılan kepenk kapatma eylemlerinden, sivil halka yönelik saldırılar, dershane, öğrenci yurdu, sivil toplum kuruluşu ve kanaat önderlerine yönelik bombalama eylemlerini görmezden gelerek böylesi yalan açıklamalar yapması, gerçekleri saptırma olarak değerlendirildi.

SALDIRIYI BDP`Mİ ORGANİZE ETTİ
Öte yandan saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiği hala bilinmezken saldırgan dil kullanan KCK/PKK ve BDP`nin bölgede kaos ortamı oluşturmak için böyle bir eylem gerçekleştirdiği iddiaları da güçleniyor.

HÜDA PAR: OLAYLA İLGİMİZ YOK
Ayrıca Batman`daki menfur saldırı ile ilgli içıklamalarda bulunan HÜDA PAR yetkilileri, olayla hiçbir ilgilerinin olmadığını söyledi. (Yasir Çelik / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir