• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Fitneyi uyandırmak kimseye yarar sağlamaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Memur Sen İl Başkanı Mehmet Şafi Özperk, önceki akşam PKK'liler tarafından tanıtım broşürü dağıtan HÜDA PAR üyelerine düzenlenen saldırı ve bir düğün yerine düzenlenen silahlı saldırı neticesinde bir vatandaşın hayatını kaybettiği olaylarla ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, fitneyi uyandırmanın kimseye yarar sağlamayacağını ve fitneye ve kaosa sürükleyen eylem ve söylemlerin halk tarafından makul karşılanmayacağı uyarısında bulundu.

 

Özperk açıklamasında, "İlimizde ve bölgemizde uzun zamandır huzurun hakim olması, halkımızın geleceğe ilişkin ümit var olmasını sağlamıştır. Tam da umutlarının güçlendiği bu dönemde Yavuz Selim Mahallesinde yaşanan hadise bizleri kaygılandırmış '90'lı yıllara geri mi gidiyoruz?' endişelerinin artmasına yol açmıştır." görüşlerine yer verdi.

 

Düğündeki vatandaşlara yönelik yapılan menfur silahlı saldırının açıkça provokatif bir eylem olduğuna dikkat çeken Özperk, "İnsanlık dışı eylemde bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesi, bazı vatandaşlarımızın da yaralanması üzüntümüzü ve endişelerimizi artırmıştır. Her ne adına olursa olsun düğündeki insanlara silahla saldırmak, hayatlarına kastetmek, katletmek zalimane bir eylemdir. Saldırgan ve katillerin yakalanması, olayın aydınlatılması, sorumlularının adalet önünde hesap vermesi temennimizdir. Güvenlik kuvvetlerinin biran önce failleri yakalayıp olayı aydınlatması toplumun vicdanını rahatlatacaktır." ifadelerini kullandı.

 

Saldırı sonrasında halkı ve kendi kitlelerini sükûnete davet etmesi gereken siyasi temsilcilerin, sükûnete davet etme yerine, adeta yargısız infazda bulunmalarının tansiyonun yükselmesine yol açtığına vurgu yapan Özperk, "Unutulmamalıdır ki, yangına körükle gitmek ateşi söndürmez, yangının alevlenmesine yol açar. Kaldı ki, failleri yakalayıp cezalandırmak güvenlik ve adalet kurumunun görevidir." dedi.

 

Bütün demokrasilerde siyasi partilerin faaliyetlerini ve siyasi propagandalarını yasal zeminde gerçekleştirme hakkı bulunduğuna işaret eden Özperk, "Bu hakkın kullanılması, siyasi faaliyetler şiddete bulaşmadığı sürece yasalar tarafından güvence altına alınmıştır. Mahalli seçimlerin yaklaştığı bu dönemde tansiyonu düşürmek, huzuru devam ettirmek, bütün kesimlerin ortak sorumluluğudur. Fitneyi uyandırmak kimseye yarar sağlamaz. Fitneye ve kaosa sürükleyen eylem ve söylemler, halkımız tarafından makul karşılanmayacaktır. Bu itibarla bütün siyasi partileri ve halkımızı sağduyulu davranmaya davet ediyoruz." sözlerine yer verdi.

 

Açıklamanın sonunda Özperk, "Batman Memur Sen olarak hayatını kaybeden vatandaşımıza Allahtan Rahmet, yaralılara acil şifalar, kederli aileye sabırlar diliyoruz." dedi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir