• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Güney Afrika: Filistin mücadelesi bizim mücadelemiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Güney Afrika Dışişleri Bakanı Maite Nkoana-Mashabane, İsrail`in Filistin işgalini ülkesindeki ırk ayrımcılığı ve apartheid dönemine benzetti, "Filistinlilerin mücadelesi bizim mücadelemizdir" dedi.
 
Filistin halkıyla dayanışma gösterisi olarak, personelinden İsrail`i ziyaret etmemelerini ,steyen Güney Afrikalı bakan, "Biz birşeyler daha iyiye gidene kadar bu rejim ile üst düzey temasları yavaşlatmaya ve azaltmaya karar verdik" açıklamasında bulundu.

İsrail`in yerleşim inşaatlarını da eleştiren bakan, Son Filistin haritasını gördüğümde, uyuyamadım. Artık sadece yurtlarından daha küçük noktalardan ibaret" ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz hafta Güney Afrika`nın özgürlük lideri Nelson Mandela’nın 27 yıllık hapis hayatının büyük bölümünü geçirdiği Robben Adası’nda, "Marwan Barghouth ve Bütün Filistinli Mahkumlara Özgürlük" kampanyası başlatıldı. Beyazlara karşı verdiği mücadelede Mandela ile 26 yıl hapis yatan Ahmed Kathrada’nın başlattığı kampanyaya, Nobel Barış Ödülü Sahibi Başrahip Desmond Tutu`yla birlikte 5 Nobel Barış Ödülü sahibi de imza attı.

Kathrada, Mandela’nın hücresinden dünyaya duyurduğu kampanyayı, 2002’den beri hapis yatan, İsrail işgaline karşı mücadelenin sembol ismi El Fetih lideri Marwan Barghouthi’nin eşi Fadwa ile başlattı.

Kısa süre önce Filistin’i ziyaret eden Kathrada, Robben Adası’nda yaptığı konuşmada, "Filistinlileri serbest bırakma kampanyası Mandela’yı serbest bırakma kampanyasından daha fazla ses getirecek. Siyahları ezen ırkçı Güney Afrika hükümeti isole edildiği gibi, İsrail de sivil dünyada yalnız bırakılmalı." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir