• DOLAR 32.583
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2485.907
  • ...
İyi Veteriner Hekimlik Uygulamaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığının "İyi Veteriner Hekimlik Uygulamaları" dersi çerçevesinde düzenlediği törende, öğrenciler beyaz önlüklerini giydiler.

Diyarbakır şehir turunun da gerçekleştirildiği program çerçevesinde düzenlenen tören öncesi öğrenciler, bölümler bünyesinde bulunan anabilim dallarına ait laboratuvarlar gezdirilerek bilgilendirildiler.

Törende bir konuşma yapan Dekan Prof. Dr. Cengiz Yalçın, "Hekimlik mesleğinin, mesleklerin en yücesi olduğunu dile getirerek, "Giyeceğiniz beyaz önlüğün, hekimliğin en önemli sembolü olduğunu unutmayın. Beyaz önlükleriniz saflığı, temizliği, güveni, merhameti ve yardım severliği simgelemektedir. Beyaz önlüğünüz, aynı zamanda mesleğinizin moral değerlerini, hastanızın sağlığını ve hatta hayatını üzerinizde taşıdığınızı hatırlamanız içindir" ifadelerin kullandı.

Puanları batıdaki birçok üniversitede öğrenim görmeleri için yeterli iken, yaptıkları araştırma sonucu tercihlerini Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesinden yana kullandıklarını söyleyen birinci sınıf öğrencilerinden Habip Acar ve Berivan Alabalık, Diyarbakır'ın medyada yansıtıldığı gibi bir şehir olmadığını belirttiler.

Gerek tarihi yapıları ile gerekse bir öğrenci şehri olması sebebiyle Diyarbakır'ın beklentileri ötesinde bir şehir olduğunu kaydeden öğrenciler, okulda da teorik bilginin yanında uygulamalı eğitimden yana olduklarını söylediler.

Fakülteye gelen öğrencilerin beklentileri ile 5 yıl boyunca gördükleri eğitimi değerlendiren beşinci sınıf öğrencisi Emine Narin, Veteriner Fakültesinin hem zor hem de içerik bakımından geniş bir alanı kapsadığını belirtti.

Doktorların tek bir canlı türü üzerinde yoğunlaşırken, veteriner hekimlerin, anatomileri ve fizyolojileri farklı olan hatta ırk özelliklerine göre hastalıkları bile farklı olan yüzlerce hayvan türü üzerinde çalışma yürüttüklerine dikkat çeken Narin, " Denilir ki bir veteriner hekim 26 insan hekimine eşittir. Doğru bir söz çünkü doktorlar, tek bir branşta uzmanlaşıp, o branşta hizmet verirlerken, bizler özellikle sahada çalışan veteriner hekimlerin bütün sistemleri bilmeleri zorunludur" dedi.

Konuşmaların ardından hocaları tarafından önlükleri beyaz giydirilen öğrenciler, arkadaşları ve hocaları ile kaynaşma imkanı buldu. ( Yakup Moğulgani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir