• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
İşte Kassam'ın düşürdüğü İHA
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - Hamas'ın askeri kanadı İzzetin El Kassam Tugayları, Pazar günü (Dün) Gazze şeridinin kuzeyinde bulunan Cebariye kentinin doğusunda, siyonistlere ait bir insansız hava aracını (İHA) ele geçirdiğini duyurdu.

Doğruhaber Gazetesi Gazze temsilcisi Ahmet Eburtima imzalı haberde, görüntülerine ulaşılan İnsansız Hava Aracı (İHA) hakkında bilgi veren Hamas güvenlik kaynakları, uçağın düştüğü yerin yakınında bulunan Kassam tugaylarına bağlı güçlerin, uçağın düştüğü yere intikal ederek keşif uçağını alıp güvenli bir noktaya götürdüklerini belirtti. Aynı kaynak, uçağın keşif ve casus uçağı olduğunu ve silah taşıyan türden olmadığını dile getirdi.

Uçağın Gazze topraklarına düştüğünü kabul eden Siyonist rejim ise yaptığı açıklamada, bunun küçük bir uçak olduğunu ve teknik bir arıza sonucu düştüğünü iddia etti.

İşgalci İsrail, son on gündür bu uçaklardan onlarcasını Gazze semalarında uçuruyor. Hatırlatmak gerekir ki Gazze'de halk arasında "vızıltı" adı verilen bu insansız hava araçları, Siyonistler için istihbarat alanında fotoğraf çekme ve canlı görüntü alma noktasında büyük önem arzediyor.

Bu uçakların, saldırı yapabilen türleri de mevcut ve Filistinli mücahitler için de ciddi bir sorun teşkil ediyor. Çünkü yüksekten uçarak görüntü alabiliyor, aynı zamanda saldırı düzenleyebiliyor. Bu tür uçaklarla yapılan saldırılar sonucunda onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiği de bilinen gerçekler arasında. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir