• DOLAR 32.601
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2496.828
  • ...
Şefkateli Derneği'ne saldırı kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Hak ve Özgürlükler Platformu Başkanlığı, dün PKK'liler tarafından Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Şefkateli Derneği'ne düzenlenen saldırıyı kınadı.

 

"Dün (03.11.2013-Pazar günü) saat 15.00 sıralarında, Platformumuza üye derneklerden Şefkateli Derneğine fitne odakları tarafından çoluk çocuk yönlendirilerek dernek hizmet binası ve yine bu derneğin yönetim kurulundan bir kardeşimizin evi taşlatılmıştır." Denilen açıklamada, "İslam'a, Müslümanlara ve halkımıza hizmeti şiar edinmiş kurum ve şahıslara yapılan fiili saldırılar kabul edilemez." ifadeleri kullanıldı.

 

Halkımız oynanmak istenen oyunlara gelmemeli
Fitne tohumlarını ekmek isteyenlere fırsat ve prim verilmemesi ve bu türden tacizlerde, kışkırtıcı beyanlarda bulunmaktan biran önce vazgeçilmesi uyarısında bulunulan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kan ve gözyaşı üzerine siyaset yapılmamalı ve halkımız birbirine kırdırılmamalıdır. Siyaset usulüne uygun bir şekilde yapılmalı, herkes davasını herkese götürebilmeli ve halkın tercihine ipotek konulmamalıdır. Halkımız oynanmak istenen oyunlara gelmemeli ve sağduyu sadece İslami çevreden beklenmemelidir. İnançları gereği inançlı kesimin zaten sağduyulu hareket ettiği bilinmektedir. Sağduyuya daha çok provakasyona müsait çevreler zorlanmalı ve onlara baskı yapılmalıdır. Bunun için de tarafsız STK'lara, basınımıza, kanaat önderlerine büyük iş düşmektedir. Bu mazlum halkın tekrar acılar yaşamaması için, herkesi sorumluluk ve insiyatif almaya ve akl-ı selim hareket etmeye davet ediyoruz."

 

Açıklama son olarak, Şefkateli Derneğine yapılan saldırı lanetlenerek, dernek yönetim kuruluna geçmiş olsun temennisinde bulunuldu. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir