• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mursi`nin Duruşması İçin Sürpriz Talep
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HRW Ortadoğu ve Kuzey Afrika`dan Sorumlu Direktör Yardımcısı Joe Stork, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uluslararası yargı standartlarına uygun olup olmadığını saptamak için yargılamayı yakından takip etmek istiyoruz. Açılış mahkemesinde gözlemci sıfatı ile yer almak için başvurumuzu yaptık" dedi.
 
Darbe yönetiminin barışçıl gösterilerde yüzlerce masum sivilin ölümüne sebep olduğunu vurgulayan Stork, "Kimse hukuktan üstün olmamalı. Buna cumhurbaşkanları ve eski cumhurbaşkanları da dahil. Temmuz ayından bu yana Mısır`da ordunun iktidarı ele geçirmesinden sonra yapılan son derece yüksek ve seçici soruşturma ve kovuşturmalardan oldukça endişeliyiz" diye konuştu.
 
Stork, Mursi`nin cumhurbaşkanlığı altında gerçekleşen ölümler için hesap sorulmasının normal olduğunu söyledi ve "Ancak burada gözden kaçan şey, 14 Ağustos`ta ve bir çoğu barışçıl olan diğer protestolarda güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen yüzlerce ölüm için de hesap sorulması gereğidir" şeklinde konuştu.
 
Stork, ayrıca, "Adil yargılama standartlarının en önemlilerinden biri sanığın kendi hukuki danışmanını seçebilmesidir. Mursi`nin bu hakkı uygulama imkanı olmayacak gibi görünüyor" dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir