• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...
28 Şubat Davası`nda 29. Duruşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandığı davanın 29. duruşması sürüyor.
 
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıklar savunmalarını yapıyor.
 
Emekli Koramiral Aydan Erol, savunmasında, eski Emniyet İstihbarat Müdürü Bülent Orakoğlu`nun azmettirmesi sonucu, 1997`de, Kadir Sarmusak isimli kişinin, Batı Çalışma Grubu`na (BÇG) ilişkin belgeleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesine sızdırdığını, bugünkü yargılanmada da o belgelerin etkisinin olduğunu ileri sürdü.
 
BÇG`nin faaliyetlerinde yer almadığını savunan Erol, "Benim bulunduğum makamda BÇG ile ilgili bir faaliyetim olmadı, yanlızca görevimi yaptım. Tarafıma atılan suçta somut hiçbir delil yok. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi.


Emekli Orgeneral Yalman`a cevap
 
Çapraz sorgu sırasında müşteki avukatlarından Emrullah Beytar`ın, emekli Orgeneral Aytaç Yalman`ın bir gazeteye verdiği röportajdan alıntılar yaparak, "Balyoz davası ile 28 Şubat Davası`nı ilişkilendirmesi" üzerine söz alan emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Yalman`ın üç günlük seminerin bir gününde emrime aykırı olarak, EMASYA Planı’nın görüşüldüğünü, seminere gönderdiğim müşahit generalden öğrendim" ifadelerini eleştirdi.


Doğan, şunları söyledi:
 
“Aytaç Yalman senaryo göndermiş seminere, bu senaryoyu oynamayın diye mesaj çekmedi. ‘5-7 Mart tarihlerinde ise ‘Kuvvet 2010’ göndereceğim bunu oynayın’ dedi. 31 Ocak tarihine kadar gelmedi, o dönemin Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı İlker Başbuğ tarafından olasılığı en yüksek senaryo gönderilmiştir. `Benim haberim yok` diyorsa, Kara Kuvvetleri Komutanlığı koltuğuna niçin oturdu, anlamış değilim. TSK’da emir komuta zincirine isyan etme hakkı yoktur, başı bozukluk söz konusu değildir, orası Yeniçeri Ocağı değildir.”


Duruşmaya, ara verildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir