• DOLAR 32.506
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2439.99
  • ...
Mağdur aile uzanacak yardım elini bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Solhan'da faaliyette bulunan Çağrı Der ilçede, son fakir ve mağdur olan bir aileye yardım için çağrıda bulundu. Mağdur ailenin bazı ihtiyaçlarını gideren dernek, ailenin çok mağdur olduğunu bu nedenle hayırseverlerden aile için yardım beklediğini belirtti.

Mağdur aile ile görüşen Solhan Çağrı-Der sekreteri Ayhan Erkmen Solhan'a üç ay önce taşınan bir anne ile çocuğunun çok mağdur olduğunu bu nedenle hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

Çağrı Der Sekreteri Erkmen şöyle konuştu: "Derneğimize başvuran bir vatandaşımızın bildirmesi üzerine mağdur olduğu belirtilen aileye üç kişilik bir ekiple ziyarette bulunup mağdur ailenin durumunu yerinde görüp tespit çalışmalarımızı yaptık.

İlçemize birkaç ay önce taşınan anne ve oğlun yaşadığı evde deyim yerindeyse hiç bir şeylerinin olmadığı gördük. Komşularının verdiği bir kaç halı yere seriliydi,bir adet eski soba da kendilerine komşuları tarafından verilmiş.Çocuk battaniyeyi kendine sarmış ders çalışıyordu evin durumunu gördüğümüzde içler acısı bir durumdaydı ve duygulanmamak elde değildi.Sobaları vardı ama soba boruları yoktu, yakacak odun ve kömürleri yoktu .Kömür için başvurduğunu söyleyen anne henüz kendisine birşeyin ulaştırılmadığını ifade etti.Dernek olarak kendisine gıda yardımında bulanacağımızı ve elimizden gelen neyse her türlü yardımı yapacağımızı belirttik .Gıda ve et yardımı yaptığımız taktirde bile gıdayı muhafaza edecek buzdolapları bile yok."

Hayır sever vatandaşlara seslenen Erkmen, "Buradan ilçe halkına seslenmek istiyoruz: Bu aileye yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı bizzat aile ile görüştürebiliriz ve evdeki eksiklerini kendileri de görebilirler .Bu aileye her türlü yardımı yapmak boynumuzun borcudur eğer yardım yapılmadığı taktirde bu işten sorumlu olduğumuzu hatırlamak isteriz.Peygamber efendimiz (sav)bir hadisi şeriflerinde 'kendisi için istediğini mümin kardeşi için istemeyen iman etmiş sayılmaz' buyruğunu gereğini yerine getirme günü olduğunu düşünüyoruz.İlçemizdeki bu ve buna benzer mağdur ve muhtaç ailelere sahip çıkalım." İfadelerini kullandı. (Behçet- Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir