• DOLAR 32.512
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2428.577
  • ...
Kelebek Barajı'nın yapımına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa yeni bir sulama barajına kavuşacağını belirterek bu barajın bölgede 30-40 yıldır konuşulduğunu, ancak hayata geçirilemediğini ve şimdi yapımına başlanacağını belirtti.


Yurttaş, "Kelebek Barajı, Ahmetli ilçesi, Gökkaya beldesi, Alahıdır köyü, Akçapınar köyü, Derbent beldesi ve Yeniköy köylerine ait toplam 19 bin 620 dekarlık tarım alanlarının sulama suyunu karşılamak amacıyla projelendirilen baraj ihalesi, 13 Kasım 2013 tarihinde yapılacak." dedi.


Bu barajın bölge çiftçisi tarafından dört gözle beklendiğini dile getiren Yurttaş, "Baraj sayesinde daha fazla ürün yetiştirecek olan çiftçimiz için hayırlı olsun. Gerektiğinde içme suyu olarak da kullanılabilecektir. 62 metre yüksekliğinde gövde yüksekliği planlanan baraj, 22 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacaktır. İlimize ve Ahmetli'ye ve çevresine hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.


Yurttaş, yaptığı açıklamada 2014 yılı sonuna kadar 25 sulama göletini tamamlayacaklarını ve toplamda 49 göletin projesinin devam ettiğini belirtti.
Salihli Yeşilkavak Sulama Barajı'nın projesinin de tamamlandığını açıklayan Yurttaş, bu projenin 2014 yatırımı için teklif edildiğini sözlerine ekledi. (Ramazan Sındraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir