• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
"İnsanları tahrik edecek beyanatlarda bulunulmamalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Önceki akşam Petrol Mahallesi Diyar Caddesi'ndeki düğüne yapılan silahlı saldırı sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği ve 2 kişinin ağır yaralandığı olayla ilgili olarak
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir bir açıklama yaptı.


Olayla ilgili yapılacak açıklamalarda insanları tahrik edecek beyanatlarda bulunulmaması gerektiğine dikkat çeken Milletvekili Özdemir, "Olayda hayatını kaybeden Özcan Temel'e Allah'tan rahmet diliyor, ailesine sabırlar diliyorum. Yaralılara Allah'tan acil şifalar temennisinde bulunuyorum" dedi.


Meydana gelen olayın 90'lı yıllarda bölgede tezgahlanan oyunlara benzerliğine dikkat çeken Özdemir, herkesi sağduyulu hareket etmeye ve provokasyonlara gelmemeye davet ettiğini bildirdi. Tüm Batmanlılara, özellikle barışın hakim kılınmak için önemli adımların atıldığı bu süreçte çok dikkatli olmaları çağrısında bulunan Milletvekili Özdemir, tüm Batman halkının bu tür oyunlar karşısında uyanık olması gerektiğini bildirdi.


Özellikle siyasi parti yetkililerinin konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda tahrik edici ve belli kesimleri suçlayıcı bir dil yerine, sağduyulu ve teskin edici açıklamalarda bulunmasının önemine vurgu yapan Özdemir, meydana gelen olayın aydınlatılması için emniyet birimlerinin konuyu tüm boyutlarıyla incelemeye başladıklarını söyledi. Emniyet yetkililerinin geniş çaplı başlattıkları araştırmayla olayın faillerinin en kısa sürede yakalanacağına inandığını dile getiren Özdemir, toplumun uzun süredir yakalamış olduğu huzur ve güven ortamının devam etmesi için herkesin hassasiyet ve sorumluluk içinde hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti. (Veysi Demir-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir