• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak bölge tatbikatı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de ilk defa kamu hastaneleri, özel hastaneler ve üniversite hastanesi olmak üzere toplam 21 hastane, İl AFAD Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı çalışanlarının katılımıyla 783 personelin katılımıyla eş zamanlı olarak bölge tatbikatı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri birimi olarak 2024 yılı faaliyet planı kapsamında 25 Haziran 2024 tarihinde 19. Bölge Koordinatörlüğünde bulunan Adıyaman ili ile bölge tatbikat kampı gerçekleştirildi.

Yerel Düzey Sağlık Çalışma Gurubu Operasyon Planı ve Hastane Afet Ve Acil Durum Planları kapsamında her yıl düzenlenen "en az 1 masa başı 1 saha" tatbikatlarını bu yıl deprem konulu tatbikat ile ardından meydana gelen hastane yangınları, KBRN vakası, çoklu trafik vakası ve sınır çatışması, ortak ve eş zamanlı senaryosuyla yapıldı.

Senaryo gereği; 783 personel ile toplam 20 ambulans, 7 UMKE aracı, bir haberleşme tırı, bir kamyon, bir arama kurtarma aracı, 2 servis aracı, bir forklift, 4 AFAD aracı, 4 emniyet aracı, 2 askeri araç, 3 itfaiye aracı kullanılarak, 113 yaralıya müdahale edildi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir