• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Batman'daki provokasyona bir tepki de Vanlı STK'lardan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Batman'da sokak ortasında yapılan bir düğünde BDP'li olduğu ifade edilen bir kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Vanlı STK'lar olayın derin bir provokasyon olduğuna dikkat çekerek, Müslümanları bu tür olaylar karşısında uyanık olmaya davet etti.

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Eren ile Özgür-Der Van Şube Başkanı Erdoğan Güleryüz, olayın her yönüyle provokasyon olduğunun ortada olduğunu belirterek, olayda HÜDA-PAR çevresi ve Müslümanların zan altında tutulmasına tepki gösterdiler.

Halkın doğru bilgilendirilmesi gerekir
Bölgenin çok hassas olduğunu ve geçmişte de benzer olayların yaşandığını belirten, İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Eren, Müslüman halkımızın bunlara karşı uyanık olması gerektiğini belirterek, "Biliyorsunuz sadece 90'lı yıllarda değil her zaman bu tür provokatör eylemler vardır. Bunlara karşı uyanık olunması gerekir. Bu konuda özellikle halk doğru bilgilendirilmelidir." dedi.

PKK medyası olayı çarpıtıyor
Özellikle PKK medyasının olayı çarpıtarak tam bir iftira furyasına çevirdiğini ifade eden Eren, "Daha önce defalarca HÜDA-PAR ve çevresine saldırılar düzenlenmesine rağmen, Hüda- Par çevresinin bu oyuna gelmeyip, ne olursa olsun provokasyonlara gelmeyeceklerini defalarca söylediler. Bir düğünün basılması tasvip edilecek bir durum değildir. Bunu kim yaparsa yapsın tasvip etmiyor ve olayı kınıyoruz" görüşlerini dile getirdi.

Bölgede derinler iş başında!
Bölgede derinlerin uzun süredir iş başında olduğuna vurgu yapan Eren, "Olayın meydana geliş şekline bakılırsa burada Ergenekonvari derin güçlerin hala bölge halkı üzerinde hesaplar yaptığını görebiliyoruz. Müslüman halkımız üzerinden oynanan bu oyunlar inşallah tutmayacaktır. Olayın diğer boyutları araştırılmadan direk HÜDA-PAR'ın suçlanması da manidardır. Müslümanların kesinlikle bu tür oyunlara gelmemesini istiyoruz. Çünkü bölgemiz diken üstündedir. Özellikle seçimlerin yaklaştığı şu günlerde birilerin önünü tıkamak için bu tür eylemlerin yapıldığını düşünüyoruz" tespitinde bulundu.
Yeni provokasyonların yaşanmaması için failler ortaya çıkarılsın
İçişleri Bakanlığı ve kolluk kuvvetlerinin, yeni provokasyonlar yaşanmaması için olayın üzerine gitmesi gerektiğini dile getiren Eren, "Faillerin bir an önce bulunması gerekir. Olayın üzerine gidilmezse failler bulunmak istenmezse hükümet te bu olayda zan altında kalır düşüncesindeyim. Artık şehirlerin her tarafında mobese kameraları var. İstenilse olay kolayca aydınlatılabilir" diye konuştu.

Amaçları bölgeyi karıştırmaktır
Son zamanlarda bölgeyi karıştırmak isteyenlerin eline büyük bir koz düştüğünü belirten Özgür-Der Van Şube Başkanı Erdoğan Güleryüz ise saldırıdaki amacın bölgeyi karıştırmak olduğunu belirterek, "Buradaki hedefleri daha önce de ifade ettiğimiz gibi bölgeyi karıştırmaktır. Bunlara karşı Müslümanların dikkatli olmaları gerekiyor. Sakin olmak ve sükunetle olaya yaklaşmak gerekiyor. Amaçları halkı galeyana getirmek, insanları tekrar o 90'lı yıllardaki gibi kaos ortamlarına sürüklemektir" dedi.

Failler bir an önce ortaya çıkarmalı
Özellikle kolluk kuvvetlerinin bunu dikkatle takip etmeleri ve olayın faillerinin derhal ortaya çıkarılması gerektiğini ifade eden Güleryüz, "Sonuçta böyle bir provokasyon var ve bunun devam etme olasılığı yüksektir. Onun için özellikle kolluk kuvvetleri bu noktada üzerine düşeni yapmalı ve failleri bir an önce ortaya çıkarmalıdır" şeklinde konuştu.
(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir