• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Yahudiler Mescid-i Aksa`nın Avlusunda İsrail Bayrağı Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fanatik Yahudi yerleşimcilerden bir grup bugün (3 Kasım Pazar) işgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa`ya baskın düzenleyerek avlusunda ayin yaptı. Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa`nın avlusunda İsrail bayrağı açmaları ise büyük tepki çekti.

Yahudilerin Mescid-i Aksa`ya girmesine karşı olan "Ir-Amim" Hareketi üyesi Yehudit Oppenheimer, sözde heykeli inşa etmek isteyen fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa`nın avlusunda yaptıklarının provokasyon olduğunu söyledi.

İşgal yönetimi Mescid-i Aksa`yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme planları yaparken fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa`ya baskınları da sürüyor.

Öte yandan, bir grup fanatik Yahudi yerleşimci bugün işgal güçlerinin himayesinde El-Halil vilayetinin güneyindeki Yatta kentinin doğusunda yer alan Ümmü`l-Hayr köyüne baskın düzenledi. Köy sakini Filistinlilere saldıran ve hakaret eden yerleşimciler Filistinlileri evlerinden çıkarmaya çalıştı.

Filistinli aktivist Ratib El-Cebur, Filistin Enformasyon Merkezi`ne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin koruması altında bir grup yerleşimcinin köye girdiğini ve halkı evlerinden kovmaya çalıştığını, köylüleri ölümle tehdit ettiklerini, Yahudi yerleşkelerinin genişletilmesi için evlerinin yıkılacağını söylediklerini bildirdi. El-Cebur ayrıca, köy sakinleriyle yerleşimciler arasında çatışmaların yaşandığını ifade etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir