• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
Bir Yılda Bu Hale Geldi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`e 12 kilometre mesafede bulunan Aşağıköy-Şaban köyü sakinleri, geçen yıl asfaltlanan yollarının kısa bir süre içerisinde çukurlarla dolmasına tepki gösterdi. Bingöl merkeze kısa bir mesafede bulunmasına rağmen yıllarca ulaşım sorunu yaşayan köy sakinleri, geçen yıl yüklü miktarda ödenek ayrılarak asfaltlanan yolun kısa sürede bozulmasına tepki gösterdi.

Tonlarca Dinamit Kullanıldı, Bu Emeklere Yazık
Bölgenin coğrafi yapısı itibariyle engebeli olduğuna dikkat çeken köy sakinleri, yolun geçtiği güzergâhın dağlık ve sarp kayalıklardan oluşmasının yıllarca ulaşım konusunda mağdur olmalarına neden olduğunu kaydettiler. 2009 yılında, tonlarca dinamit kullanılarak patlatılan kayalardan sonra, yolun asfalt yapımına uygun hale getirildiğini hatırlatan köylüler, uzun uğraşlar ve harcanan emeklerden sonra yolun kısa sürede bozulmasının kabul edilemez olduğunu ifade ettiler.

Bozulan Yerlerin Yapılmasını İstiyoruz
Bir yıl içerisinde yolun bu hale gelmesinin tuhaf olduğunu dile getiren köy sakinleri, "Bölge halkı olarak yıllarca düzgün bir yol ve asfalt özlemi çektik. Bunun için yıllarca uğraştık ama talebimiz bir türlü olumlu karşılanmıyordu. Son olarak 2009 yılında köy yolu programa alındı ve akabinde çalışmalar başladı. Bölgemiz fazla engebeli ve sarp kayalıklardan oluştuğu için çalışmalar biraz uzun sürdü. Sadece Ğıllik deresinde 5 ton dinamit kullanıldı. Bu hizmetler ve gösterilen ilgiden dolayı müteşekkiriz. Çünkü o yolun asfalt dökümüne uygun hale getirilmesinin kolay olmadığını biz de biliyoruz. Ancak yolumuz çok kısa süre içerisinde bozulmaya başladı. Toplam 4 köyün kullandığı yol Aşağıköy sınırlarına kadar asfaltlanmış. Geriye kalan yerlerinde bugünlerde yapımına başlandı. Yolun bozulmasında iş makinelerinin de etkisinin olduğunu düşünüyoruz. Yetkililerden isteğimiz çalışmaların bitiminde yolun bu şekilde bırakılmamasıdır. En azından bozulan yerler tekrar düzeltilebilir veya ikinci defa asfalt dökülebilir. Sonbahar gelmeden gerekenin yapılmasını istiyoruz."

Ali Yıldırım - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir