• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Muş yeni sebze haline kavuşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş Sebze Hali kazı temeli töreni, kurban kesim ve dualarla, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede tarafından atıldı.

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş'a sebze halinin yanı sıra Malatya terminali benzeri bir terminalin yapılacağını, 10 gün içerisinde ise Hayvan Pazarının temellerinin atılacağını söyledi.

Törende bir konuşma yapan MUŞ Belediye Başkanı Necmettin Dede, kısa bir zamanda DAKA projesi kapsamında sağlanan yüzde 70 hibeyle 2. 5 trilyonluk bir inşaatın başlayacağını söyledi. Dede daha sonra; "Muş'umuz sebze haline kavuşuyor. Bugün burada halin ilk aşama açılışını yaptık. İleriki zamanlarda daha büyük bir açılış yapacağız. Muş'umuz bu çileden kurtulacak ve sebze hali buraya gelecek. Kısa bir zamanda DAKA projesiyle yüzde 70 hibeyle 2. 5 trilyonluk bir inşaatımız başlayacak. Hükümet'imizin kurduğu DAKA projelerinin yürüttüğü DAKA, bugün bize çok güzel hizmet veriyor. Bunun yanında aynı projemiz hayvan pazarı olarak 10 gün sonra temeli atılacak. Daha sonra da tekrar hibe projeli Malatya terminali gibi bir otobüs terminalinin temelini de atılacağız'' dedi.

Muş'un böyle bir sebze haline ihtiyacının olduğunu belirten Tütün Kooperatifi Başkanı Şehmuz Solgun ise; "Muş'un yüzde 80`i geçimini hayvancılıkla sağlamaktadır. Böyle bir sebze haline ihtiyaç vardı. Köylü artık gönül rahatlığıyla ürününü getirip burada satabilir. Esnafımız da gelip ihtiyaçlarını burada karşılar. İnşallah bir an önce biter ve memleketimize hayırlı olur'' ifadelerini kullandı.

Yeni halin yapılması nedeniyle memnuniyetini dile getiren hal esnafından Hasan Yalçın ise, sıkıntılarının giderilmesi noktasında böyle bir girişimde bulunduğu için Belediye Başkanı Dede`ye teşekkür etti.(M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir