• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Temel `Çirkin bir komplo Hüda Par üzerinden oynanıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (Hüda Par) İl Başkanları toplantısı, Diyarbakır İl Başkanlığı`nda yapıldı. Toplantıya Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel ve Mali İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fadıl Şani ve bazı illerin başkanları katıldı.

"Hüda Par`ın Çalışması Birilerini Huzursuz Etmiştir"
Hür Dava Partisi İl Başkanları toplantısında açılış konuşması yapan Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, Batman`da meydana olaylara ilişkin kısa bir değerlendirmede bulundu. Birilerinin, Hüda Par`ın yoğun çalışması neticesinde uykusunun kaçtığını, huzursuz olduğunu söyleyen Temel, "Birileri bugüne kadar küçümsedikleri Hüda Par`ı siyasi bir tehdit olarak görmüş olacak ki, malumunuz olduğu üzere saldırılarına devam etmektedir. Bu saldırılar dün itibarıyla farklı bir boyut kazanmıştır. Bizim partililerimiz dün Petrol Kent Mahallesi`nde parti broşürlerini dağıtırken, yine BDP`lilerin saldırısına maruz kalmış ve bir arbede yaşanmıştır. Çıkan arbede de partililerimiz sağduyulu davranıp herhangi bir olayın yaşanmaması için oradan ayrılmışlardır. Bundan sonra mahalledeki bir düğüne motosikletli olduğu belirtilen bazı şahıslar tarafından ateş açılmıştır. Açılan ateş sonucu bir insanımız hayatını kaybetmiş ve bazıları da yaralanmıştır." ifadelerini kullandı.

"Partimizi hedef haline getirilmeye çalışılıyor"
Mahallenin büyük olmasından dolayı düğün ile parti gönüllülerinin saldırıya uğradığı yer arasında ciddi bir mesafenin olduğunu dile getiren Başkan Yardımcısı Temel, "Arkadaşlarımızın bize verdiği bilgilere göre olayla düğün arasında uzaktan yakından bir ilgi yok. Tekrar ediyorum, bu saldırı olayı ile bizim bir ilgimiz olmadığı halde birileri ısrarla Hüda Par`ı hedef gösterip şöyle yaptılar, böyle yaptılar deyip, partimizi hedef haline getirip böyle çirkin bir komployu bizim üzerimizden oynamaya çalışıyor. Bir daha altını çiziyorum bu olayın altında ciddi, derin bir komplo, bir tezgâh var. Biz buna karşı da sabırlı davranıp dikkatli olacağız. Ortamı germek ve Hüda Par`ın çalışmalarını sabote etmek için farklı partili gençler arasında meydana gelen basit bir kavgayı fırsat bilen derin yapılar tarafından saldırı gerçekleştirilmiş olabilir. Kolluk güçleri ciddi bir soruşturma yapmalı, gerçek failleri bulmalıdır. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Şuan da olayla ilgili araştırmalarımız devam ediyor." diyerek il başkanlarına gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Toplantıda mali konularla ilgili, Mali İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fadıl Şani bazı bilgiler verdi. Toplantı gündemdeki diğer maddelerin değerlendirilmesiyle sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir