• DOLAR 32.592
  • EURO 34.796
  • ALTIN 2405.244
  • ...
Yetim-Der 21 çifti evlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR ¬- Yetim Öksüz ve Mağdurlar ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YETİM-DER), 2011 yılında başlattığı 'Huzura Adım' projesi çerçevesinde Diyarbakır Batıkent Meydanı'nda yaptığı toplu düğünle 21 çifti evlendirdi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan düğünde salavatalar çekildi, ilahiler eşliğinde halaylar çekildi.

2011 yılında başlatmış olduğu 'Huzura Adım' projesi çerçevesinde, ilk etapta 20, daha sonra 24 ve son olarak tertiplediği düğünde 21 çifti evlendiren YETİM-DER, bu hayırlı yola daha geniş bir çerçevede devam edeceğini duyurdu.

"Gençleri evlendirmek bir sorumluluktur"
Toplu düğün şöleninde kısa bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, evlilik çağına eren gençleri evlendirmenin bir mükellefiyet olduğunu vurgulayarak, 20 yaşını dolduran gençlerin evlilik çağına geldiklerini ve evlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Göktaş, ayet-i kerime'de, Allah-u Teâlâ'nın, ' Ey gençler evlenin,' demediğini, gençlerin kendi imkânlarıyla evlenmesinin zor ve güç olduğunu bu yüzden 3. Şahıslara hitap ederek, 'Evlendirin' dediğini belirtti.

Göktaş, "Yetim-Der'i böyle bir mükellefiyeti yerine getirdiğinden dolayı tebrik ediyor ve Allah razı olsun diyorum. Bunu küçük bir başlangıç sayıyoruz ilerde çok daha büyük ve ciddi kalabalık evliliklere vesile olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz." İfadelerini kullandı.

"İslam'ın geleceği erken evliliktedir"
Siyasilere ve yöneticilere seslenen Göktaş, "Eğer şeytanı ve şeytanın dostlarını mağlup etmek istiyorsanız siz, Yetkililer ve Siyasiler! Allah rızası için 20 yaş öncesi evlilikleri teşvik edin, güç verin, ödüllendirin. Eğer gençler 20 yaş öncesi evlenirlerse onlara bir takım ödüller verin, onlara bir ayrıcalık tanıyın, vergide, yakıtta, eşya ve onun gibi sıkıntıları olanlara her konuda yardımcı olun ve onlara bir yol açın. 20 yaş öncesi evlenen gençlere kolaylık sağlayın. İşverenler, yöneticiler ve herkes böyle bir yol açmalı. Çünkü İslam'ın geleceği buradadır. Onun için bu düğüne vesile olanları tebrik ediyoruz."dedi.

"65 çiftin evlenmesinde katkımız oldu"
65 çifti evlendirdiklerini söyleyen Yetim-Der Başkanı Fikri Karavil, "21 çifti evlendirdik. Bu konuda elimizden geldikçe ailelere yardım ettik. Bu gibi projelerle gençleri evliliğe teşvik ediyoruz. Şimdiye kadar 65 genci evlendirdik. Bundan sonra da evlendirmeye devam edeceğiz inşallah. Duyarlı kardeşlerimizden bu projeye katkı sunmalarını bekliyoruz. Bu muhteşem kalabalık bizi gerçekten çok mutlu ediyor."şeklinde konuştu.

"Başvurular artıyor"
"Program esnasında dahi bize birçok başvuru geldi."diyen Karavil, evlenmek isteyenlerin maddi imkânları olmadığından dolayı evlenemediklerini belirterek, "Bu adımlarla yolumuza devam edeceğiz Allah'ın izniyle, yardım severlerden de bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz ve inşallah bize katkı sunarlar."dedi.

Evlenemeyenlere birinci derecede yardımcı olduklarını dile getiren Karavil,şunları söyledi: "Biz onlara evlerini kurma yolunda köprü oluyoruz. Birinci temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Verdiğimiz yardımları da esnaflardan ve hayırseverlerden topluyoruz. Kimisinden biz istekte bulunurken, kimisi de kendisi gelip bize gençleri evlendirme konusunda yardımda bulunuyor."

"Bu konuda bize destekler artıyor"
Şimdiye kadar hiçbir tepkiyle karşılaşmadıklarını ifade eden Karavil, "Şimdiye kadar bize asla bir tepki veya yardım istediğimiz kişilerden herhangi bir terslenmeyle karşılaşmamışız. Bilakis bunu destekleyen ve yaptığımız projelerden ötürü bizi takdir edenler çoğaldı. Gördüğünüz gibi halkımız tarafından beğeniyle karşılanıyor ve yaptığımız bu proje herkes tarafından övgüyle her yerde bahsediliyor. Yardımcı olabilme imkânına sahip olan kardeşlerimiz de bundan sonra yardımcı olacaklarına inanıyoruz. İnsanlar en azından ne yaptığımızı gördüler ve yardımcı olduğumuzu anladılar. Damatların burada bulunması da farklı bir şekilde bizi duygulandırdı. İnşallah bu çalışmalarımıza durmadan devam ettireceğiz" diyerek "Diyarbakır halkı başta olmak üzere düğünümüze katılan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz." şeklinde konuştu.

"Ben evliliği 3 yıl erteledim ama keşke ertelemeseydim"
"Huzura Adım" projesiyle evlenen Muhammed Sıddık Bilge duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Öncelikle Yetim-Der'in ve diğer yardım seferlerin bu gayretli ve istekli çalışmaları için can-u gönülden onlara teşekkür ediyor, Allah azimlerini arttırsın ve hizmet yolunda ayaklarını sabit kılsın diyorum. Gerçekten çok mutlu bir gün, kelimelerle anlatmaya yetmez. Allah resulü buyuruyor nikâh benim sünnetimdendir. Kim benim sünnetimle amel ederse o enim şefaatime nail olur. Kimde benim sünnetimle amel etmese benden değildir. Ve yine 'Kudret sahibi olan herkes evlensin buyuruyor. Bu yüzden bende yardımsever arkadaşlara teşekkür ettikten sonra diğer genç insanlara evlenmeyi tavsiye etmek istiyorum. Özelikle maddi imkânınız olsa da olmasa da evlenin çünkü bu bir bahane değil. Ben evliliği 3 sene erteledim, ama keşke ertelemeseydim çünkü evliliğe başvurduktan sonra her yerden kapılar açılıyor. Allah her yerden nimetini yağdırıyor. Bu yüzden tüm gençler evlensin diyorum."

Öncelikle organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etmek istediğini dile getiren Eyyüp Taş, "Yetim Der'in yapmış olduğu 'Huzur'a Adım Projesi' ile 'Bekâr Kardeşimiz Kalmasın' kampanyası ile yola çıkan Yetim-Der çalışanları ve yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun. Yapmış olduğu hayırlı faaliyetten dolayı Yetim-Der başta olmak üzere bu hayra vesile olan ağabeylerimizden de Allah razı olsun diyor ve bu yola devam etmelerini diliyoruz." İfadelerini kullandı.

İlahiler eşliğinde çekilen halaylar coşkuyla devam etti. Toplu düğün şöleni, saat 16.30'da sona erdi. (Hüseyin Yalçın/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir