• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
İmza Kampanyası Dalga Dalga Yayılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf Der), Şeyh Sait ve arkadaşlarının mezarının ortaya çıkarılması ve Tesettürün önündeki tüm yasakların kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

 

Bu gün saat 12.00`de Saray Önü Caddesi PTT yanında kurulan stantla startı verilen imza kampanyasına, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.
Konu ile ilgili açıklama yapan Mustazaf Der Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Kışlar, Mustazaflar ile Dayanışma Derneği olarak yurt genelinde başlattıkları kampanya ile tesettürün önündeki engellerin kaldırılmasını, Şeyh Said ve 47 arkadaşının mezar yerlerinin açıklanması ve iadei itibarlarının sağlanmasını istediklerini ifade etti.

 

İmzalar Cumhurbaşkanına Sunulacak
Geçen hafta Nabi Kültür Merkezinde bayanlara yönelik tesettür ile ilgili bir seminer düzenlendiklerini hatırlatan Kışlar, "Seminerden sonra imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Başlatmış olduğumuz bu imza kampanyasında toplanan imzalar milletvekillerine, bakanlara, başbakana ve cumhurbaşkanına sunulacak." dedi.

 

Okula Almadıkları Gibi Sınıfta Bırakıyorlar
Başörtüsü meselesinin uzun zamandan beri kanayan bir yara olduğunu ifade eden Kışlar, "Yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede böyle bir yasağın yaşanması çok gariptir. Yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz fakat kız çocuklarımızı başörtülü okula gönderemiyoruz. Gönderdiğimiz zaman okula almıyorlar okula almadıkları gibi devamsızlık ve benzeri sebeplerle sınıfta bırakıyorlar. Bunun örnekleri Hilvan`da Diyarbakır`da ve daha birçok il ve ilçede yaşanmıştır. Bu yasağın kaldırılması, hem okullarda hem kamusal alan diye bilinen yerlerde serbest olması ve bu hakların anayasal güvence altına alınması için böyle bir kampanya başlattık. Başlatmış olduğumuz bu kampanyaya halkımızın da bizden desteklerini esirgememelerini istiyoruz." diye konuştu.

 

"Peygamberimiz Tesettür İçin Savaşmayı Bile Göze Almıştır"
Başlatılan kampanya çerçevesinde seminer, konferans v.b etkinliklerle tesettürünü önemi üzerinde de durduklarını dile getiren Kışlar, "Başörtüsü Allahın bir emri olup Nur Süresi ve Azhap Süresinde Allah`u Teala örtünmeyi emretmiştir. Peygamber efendimiz hadisi şeriflerinde örtünme üzerinde önemle vurgu yapmaktadır. Hatta Medine`de Allah Resulü tesettür için Yahudilerle savaşmayı dahi göze almıştır. Kısacası Allah`ın emri olan bu konu üzerinde halkımızla hem fikir alışverişinde bulunacağız ve hem de birbirimizi Allah`ın emirleri doğrultusunda uyaracağız." Şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, `Haydi kızlar okula ile başörtüsü yasağı` arasındaki çelişkiyi hatırlatması üzerine Kışlar, "Bizim de bir sloganımız var `haydi kızlar başörtüsü ile okula` şeklinde cevap verdi.

 

Kışlar, son olarak, "Yapacağımız tüm bu etkinliklerden sonra Allah izin verirse 4 Eylülde kitlesel bir basın açıklaması yapacağız. Halkımızın büyük bir katılım göstereceğini umuyorum" dedi.

Ali Durmaz - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir