• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Tatvan'daki hava kirliliği endişelendiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Tatvan'da özellikle öğle ve akşam saatlerinde etkili olan siyah bulut vatandaşları endişelendiriyor. Hava kirliliği nedeniyle hastalık tehlikesinin arttığını ifade eden vatandaşlar yetkililerin tedbir almalarını istedi.

Hava kirliliği ile ilgili görüşlerini dile getiren Nafiz Baydur, "Bacalardan çıkan duman çevreye çok kötü kokular bırakıyor. Bu kokuya dayanamıyoruz. Binalardaki çatılara filtreler takılması gerekir. Takılmadığı takdirde sağlığımız tehlikededir. Yetkililer biran önce buna bir çözüm bulmaları gerekir.'' dedi.

Oluşan hava kirliliğinin sağlık sorunlarını beraberinde getireceğini söyleyen Murat Balci ile Yusuf Çeltik ise, "Öğle ve akşam saatlerinde Tatvan semalarında toz bulutu oluşuyor. İlerde bu tablo hastalıklara neden olacaktır. Vatandaşlar maliyeti düşük ve kaçak olan kömürü alıyorlar. Fakat ilerde neye sebep olduklarını bilmiyorlar. Tatvan'a gelen kömürlerin denetiminin sıklaştırılması ve kalitesiz kömürlerin ilçeye girişinin yasaklanması gerekir. Bu yapılmadığı takdirde sağlık sorunları had safhaya ulaşacaktır. İlgili kurumların acilen tedbir alması gerekir'' şeklinde konuştular.

Bu manzarayı Tatvanlıların hak etmediğini dile getiren Kadri Ataş ise, " Ben Akciğer hastasıyım. Bu havayı soluduğumda akciğerime zarar veriyor. Bizim temennimiz yetkililerin bir an önce buna bir çözüm bulması. Gerçekten devlettin verdiği kömürün kömür olması ve halkımızın yararlanması bizim temennimizdir. Hükümetin dağıttığı kömürler bizim güzel şehrimize güzel havasını bozmuştur. Acilen bir çözüm bulsunlar, yoksa bu halkımızın sağlığı üzerinde çok ciddi yaralar açacaktır." ifadelerini kullandı.

(Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir