• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İçeriği bilinmeyen 8 varil ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Genelkurmay Başkanlığından, Suriye`ye yasa dışı yollarla geçmeye kişilerin bulunduğu üç aracın lastiklerine ateş edilerek durdurulduğu, her biri yaklaşık 50 kilogram olan 20 çuval kükürt ve kapakları mühürlenmiş olduğundan içeriği henüz belirlenemeyen sekiz varilin ele geçirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye-Suriye hududunda Hatay`daki Yeşilce Hudut Karakol sorumluluk bölgesinde dün içinde Suriye`ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan şahısların bulunduğu 3 araç tespit edildi.

Hudut devriye timi tarafından yapılan "dur" ikazına uyulmaması üzerine uyarı amaçlı havaya ateş açıldı. Araçların yasak bölgede hızlı bir şekilde Suriye`ye doğru ilerlemeye devam etmesi üzerine araçları durdurmak için lastiklere ateş edildi. Bunun üzerine araçlardan inen şahıslar Suriye tarafına kaçtı. Kaçan şahısların bıraktığı 3 araçla S.H. isimli bir şahıs yakalandı.

Araçlarda yapılan aramalarda her biri yaklaşık 50 kilogram olan 20 çuval kükürt ve kapakları mühürlenmiş olduğundan içeriği henüz belirlenemeyen sekiz varil ele geçirildi.

Variller ele geçirildiği bölgede emniyete alındı. Hatay Valiliği ile gerekli koordine kurulmasının ardından Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer (KBRN) ekibi vasıtasıyla varillerdeki malzemenin teşhis edileceği ardından gerekli işlemin yapılacağı bildirildi.

Yakalanan şahısla ilgili yasal işlem başlatıldı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir