• DOLAR 32.521
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2419.836
  • ...
'Biz nefsimize zulmettik'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğünün Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlediği Aile Olmak konulu konferansta konuşan Araştırmacı Yazar Mehmet Paksu, bir ailede huzurun olması için güzellikler gibi hataların da paylaşılması gerektiğini söyledi.

Konferansa Vali yardımcısı Hayriye Karaduman,Haliliye Kaymakamı Yusuf Çetinkaya yanı vatandaşlar katıldı. Konferansın açılış konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Murat Demirkol yaptı.

İnsan için en önemli ve ilk eğitim yeri olan ailenin bir okul gibi olduğuna dikkat çeken Demirkol, iyi ve güzel değerlerin korunmasının kötülüklerin dışarıda tutulmasını sağladığını tüm bu niteliklerinden dolayı toplumdaki çözülmeyi önleyebilecek olan ailenin korunması gerektiğine vurgu yaptı.

Bir aileyi mutluluğa götüren sırların başında birlikteliğin geldiğini dile getiren Paksu, bu birlikteliğin secdede, sofrada ve sohbetlerde olduğunu söyledi. Paksu, "Ailede suç ikiye bölünmelidir. Hz.Adem ve Havva da olduğu gibi onlar dediler ki, 'Biz nefsimize zulmettik.' Yani ikisi de suçu yüklendi. Sadece bir tarafı suçlamak kavga getirir. Onun için ailede huzur olunması isteniyorsa hatalar mutlaka paylaşılmalıdır." İfadelerini kullandı.
Konferans Paksu'ya verilen plaketle son buldu.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir