• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
MGC gazetecilerin gözaltına alınmasını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti, İLKHA muhabiri Fatih Akgül ile kameraman Yasir Oğuz`un Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından çok sayıda polisin katıldığı baskınla gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi. MGC, basın mensuplarının terör suçlusu gibi gözaltına alınmasını kınayarak İLKHA muhabirlerinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamada, "İlimiz Petrol Mahallesi`nde önceki akşam 18.30 saatlerinde Hüda-Par üyelerinin seçim çalışması yaptığı sırada bir grup arasında çıkan kavgayı görüntülemeye çalışan, İlke Haber Ajansı Batman Muhabirleri M. Fatih Akgül ve kameraman Yasir Oğuz dün saat 06.30`da evlerine baskın yapılarak gözaltına alındılar." denildi.

Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri tarafından İlke Haber Ajansı Batman Muhabiri M. Fatih Akgül ve kameraman Yasir Oğuz`un terör suçlusu gibi gözaltına alınmalarını eleştiren Batman Mezopotamya Havzası Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, olay yerinde çıkan kavgayı görüntülemeye çalışan muhabirlerin derhal serbest bırakılması istendi.

Olayı sert bir dille eleştiren MGC Başkanlığı, Petrol Mahallesi`nde HÜDA-PAR üyelerinin seçim çalışmalarını görüntülemek amacıyla olay yerinde olan İlke Haber Ajansı Batman muhabirleri M. Fatih Akgül ve kameraman Yasir Oğuz`un gözaltına alınmasının çağ dışı olduğuna vurgu yaparak olayla ilgisi bulunmayan ajans çalışanların serbest bırakılması gerektiğinin altını çizdi.

İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir