• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
HÜDA-PAR`dan basın açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün gece Batman’da üzücü bir olay yaşandı. Bu menfur olayda hayatını kaybeden gencimize Allah-u Teala’dan rahmet, ailesine sabr-ı cemil ve yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.

Kamuoyunun doğru bilgilenmesi için olayın akışını özetlemekte fayda görüyoruz. Dün akşam 19:30 saatlerinde parti üyelerimizin parti tanıtım çalışmaları için broşür dağıttığı İpragaz Mahallesinde PKK’li 40-50 kişi önlerini keserek hakaret etmiş ve partili üyelerimizin konuşmalarına fırsat vermeden zincir, sopa ve taşlarla kendilerine saldırmıştır. Üyelerimiz kesinlikle saldırıda bulunmamışlar kendilerini savunmak zorunda kalmışlardır. 10 dakika süren arbede sırasında silah sesi duyulmamıştır. Mahalle halkı buna şahittir. Olay yerinin uzağında ve olaydan yaklaşık yarım saat sonra bir düğünde meydana gelen üzücü hadisenin bu arbede ile bir ilgisi yoktur.

Gerçekleşen saldırının partimiz ile hiçbir ilgisi yoktur. Üyelerimizin partimizin tanıtım broşürlerini dağıttığı sırada engellenme amaçlı saldırıya uğraması ve çıkan kısa süreli arbedenin gerçekleşen bu saldırı ile ilişkilendirilmesi maksatlı ve yönlendirme amaçlıdır. Özellikle PKK/BDP çevrelerine yakınlığı ile bilinen kimi haber ajanslarında bu menfur olayın çarpıtılması, yaklaşan yerel seçimlerde aleyhimize kullanılmak üzere tamamen kirli ve çirkin iftira kampanyasının devamıdır.

Bir gencimizin hayatını kaybetmesi ve birkaç kişinin de yaralanması olayında partimizi suçlama kolaylığına kaçmak, asıl failleri himaye etmektir. Bu suçlama ve iftiralar, faillerle suç ortaklığından farksızdır. Olayın aslı ortaya çıkarılmadan ve hiçbir delil olmadan ateşe benzin dökercesine sorumsuz açıklamalar yapmak halkımıza yapılacak en büyük kötülüktür. BDP’nin bugüne kadar Hüda Par teşkilatlarına ve üyelerine yapılan onlarca saldırıya karşı sessiz kalması, Batman da yapılmak istenen provokasyona zemin hazırlamış, provokatörlerin elini güçlendirmiştir.

Bugüne kadar parti binalarımıza ve üyelerimizin evlerine, araçlarına yönelik taşlı, sopalı, bombalı onlarca saldırılara karşı itidalli ve sağduyulu duruşumuzu muhafaza ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Bu konudaki tavrımıza ve duruşumuza tüm halkımız şahittir. Bu kapsamda BDP’li yetkililerin kullandıkları dile dikkat etmeli ve kışkırtıcı tutum ve davranışlardan kaçınmalıdırlar.

Bu olayın aydınlatılmasını herkesten çok bizler istemekteyiz, bir an önce aydınlığa kavuşturulmasını diliyoruz. Bu menfur hadisenin bir an önce aydınlatılması için devlet üzerine düşeni yapmalıdır. Olayın fail-i meçhul kalması, halkımız arasına fitne koymaya hizmet eder. Olayın tüm yönleri adli veya siyasi boyutuyla araştırılmalıdır. Soruşturma çok yönlü ve objektif biçimde yapılmalı, fail veya failler bir an önce tespit edilip adalet önüne çıkarılmalıdır.

Bu menfur olayda hayatını kaybeden gencimize bir kez daha Allah-u Teala’dan rahmet, ailesine sabr-ı cemil ve yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir