• DOLAR 32.591
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.666
  • ...
Çınar'da köylüler leoparın saldırısına uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çınar ilçe merkezine 11 kilometre uzaklıktaki Solmaz (Nive) köyünde sabah saatlerinde koyunlarını güden Kasım Kaplan adlı çoban leoparın saldırısına uğradı. Pençeleri ile çobanı yaralayan leopar bir vatandaş tarafından tüfekle vurularak öldürüldü.

Hafif şekilde yaralanan Kaplan, köye gelen sağlık ekipleri tarafından kontrol amacı ile Çınar Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Sabah saatlerinde koyunlarını otlatırken nereden geldiği belli olmayan leoparın saldırısına uğradığını ifade eden Kaplan, "Koyunları otlattığımız sırada leoparın arkadan saldırısına uğradım, bir şey anlamadım beni yere attı. Amcamın oğlu leoparı tüfekle öldürdü.'' dedi.
Köylülerden Adem Turgut ise ''Çobanlar koyun otlattıkları sırada saldırıya uğruyorlar. Kasım Kaplan yaralanıyor, Mahmut Kaplan ise tüfekle leoparı vurarak öldürüyor. Traktör ile leoparı köye getirdik. Veterinere haber vereceğiz. Kuduz olabilir.'' ifadelerini kullandı.
Bölgede ilk kez bir leoparla karşılaştıklarını belirten köylüler saldırı nedeniyle büyük şok yaşadıklarını dile getirdiler. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir