• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Yunanistan`da Uyuşturucu Yasağı Kalkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunanistan`da, ilk kez uyuşturucu kullanımının şartlı olarak serbest bırakılmasını öngören bir yasanın Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanarak ilgili kurumlara sunulduğu bildirildi.

Yunan medyası, Adalet Bakanı Miltiadis Papayoannu`nun, Sosyal Konular Komisyonuna sunduğu tasarıda, "uyuşturucu kullanımı, kullanıcının sadece kendisine zarar veren bir eylem olarak kabul edilerek, cezadan muaf tutulmasının öngörüldüğünü" duyurdu.

Haberlerde, söz konusu tasarıda, uyuşturucu kaçaklığına verilen cezalardaki büyük farklılıkları ortadan kaldıracak yeni yasal düzenlemelerin de yer aldığı belirtilirken, uyuşturucu tedariki, uyuşturucu bulundurma, hint keneviri ve diğer uyuşturucuları yetiştirme gibi eylemlere öngörülen cezalarda ise değişiklik yapılmadığı bildirildi.

Bu arada hükümetin, uyuşturucu kullanımının serbest bıRakılmasını öngören yasa tasarısına itiraz eden Yunanistan Komünist Partisi (KKE), yayımladığı bir duyuruda halkı söz konusu yasaya karşı toplu halde tepki göstermeye çağırdı.

Komünist Parti basın bürosundan yapılan yazılı açıklamada, uyuşturucunun "kişilerin kendi seçimi olmadığı, ülkede uygulanan politikanın bir sonucu olduğu" ifade edilerek, hükümetin uyuşturucuyu yasallaştırmakla "özellikle gençlerin beynini ve ruhunu hedef aldığı" kaydedildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir