• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriyelilere İstanbul İLİM DER `den Yardım Eli Uzandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Soğuk kış günlerinde kalacak yerleri olmadığı için günlerdir açık alanda soğukta kalmak zorunda olan Suriyeli mültecilere Umut Kervanı Platformu`na üye derneklerden İstanbul İlim Der sahip çıktı.

Aralarında çok sayıda yetim kalmış çocuk, dul kadın, yaşlı insanlar ve 10 günlük bebeğin de olduğu Suriyeli mülteciler Esenler otogarının hemen yanı başındaki boş arazide yaşam mücadelesi veriyor.

Haberimiz, yetkilileri harekete geçirdi
Suriyeli mültecilerin yaşadığı büyük dramı haberleştirmemiz üzerine harekete geçen İstanbul İlim Der, mültecilerin yanına gelerek çeşitli incelemelerde bulundu. İstanbul İlim Der Başkanı Mehmet Sait Rüzgar ve beraberindeki heyet yaptıkları durum tespiti sonrasında mültecilere çeşitli yardımlarda bulundu.

Mültecilere gıda, battaniye, elbise ve ayakkabı yardımında bulunan İstanbul İlim Der, grubun en küçük üyesi olan on günlük bebek için de özel bir yardım paketi hazırlayarak ailesine teslim etti.

Rüzgar: "Çok acı bir tablo ile karşı karşıyayız"
Olay yerine gelip tespitlerde bulunan İstanbul İlim Der Başkanı M. Sait Rüzgar; "Yaşanan durumun bize bildirilmesi üzerine bazı tercüman ve yardım gönüllüsü arkadaşımızla mültecilerin yanına geldik. Karşılaştığımız tablo hakikaten çok acı bir tabloydu. Evin içinde dahi soğuktan duramadığımız bu soğuk kış günlerinde bu gariban çocuklar ve aileleri sokakta yaşamak zorunda kalmış.

Durum tespiti sırasında özellikle annesini savaşta kaybetmiş yetim çocuklar ve 10 günlük bebek bizi gerçekten çok duygulandırdı. İstanbul`da kalıcı iseler onlara ev tutup yerleştirmeyi teklif ettik ama kalıcı olmadıklarını buradan kısa bir süre sonra buralardan gideceklerini ifade ettiler. Bunun üzerine bizler de ihtiyaç listesini çıkararak elimizden gelen yardımda bulunduk.

Gıda, giysi, battaniye ve ayakkabı yardımında bulunduğumuz bu mültecilere özellikle on günlük çözük için de ayrı bir paket hazırlayarak ailesine teslim ettik. Gruptan birisinin Ş. Urfa`ya gitmek istemesi üzerine ona da bir adet bilet ve gerekli yol masrafı için para yardımında bulunduk" diye konuştu.

(Enes Durmaz/ İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir