• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
Yapıcıoğlu: Saldırının HÜDA PAR ile İlgisi Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Batman’da 1 kişinin ölmü, 2 kişinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili bir açıklamada HÜDA PAR genel başkanı Yapıcıoğlu`ndan geldi.

Sosyal medya üzerinden olayın HÜDA PAR ile ilgisinin olmadığının altını çizen Yapıcıoğlu, "Batman`da meydana gelen silahlı saldırının Hüda Par ile ilgisi yoktur. Olayın fail veya faillerinin bir an önce yakalanmasını diliyorum. Çok kötü provokasyon kokuları yükseliyor. Allah fitne ateşini yakmaya çalışanlara fırsat vermesin." niyazında bulundu.

Temel Ailesine Başsağlığı Diledi

HÜDA PAR seçimden sorumlu genel başkan yardımcısı İsa Aydın`da saldırıya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Batman`da yaşanan olayın provakasyon koktuğuna dikkat çeken Aydın, "Kesinlikle Hüda par ile alakası yok. Bu mazlum halk çok zülüm gördü. Bunun failleri derhal bulunmalı, yargı önüne çıkarılmalı, tekrar insanlarımızın huzurunu bozanın Allah belasını versin." diye çıkıştı.

Aydın, konuyla ilgili açıklamasında, "Kesinlikle Hüda par için söylenen olay ile bu gencimizin vurulduğu düğün olayı biribirinden ayrı olaylardır. Bu aileye baş sağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Sağ duyu sahibi tüm yapıları fail veya faillerin bulunması için olayın üzerine gitmeye davet eden Aydın, "Bu kederli aile de Failleri Hüda Par çevresinde değil başka yerde aramasını tavsiye ediyorum. Bize de düşen bir görev var ise hazırız" ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz ise şu mesajı yayınladı: Batman`daki olayı ısrarla Hizbullah-PKK çatışmasına dönüştürme çabası içinde olanlar kandan, kinden ve kaostan beslenen mihraklardır."

Bu arada saldırıya ilişkin bir değerlendirme de Doğruhaber`in etkin kalemlerinden M. İkbal Atak`tan geldi. HÜDA PAR yetkililerince ard arda yapılan sağduyu çağrılarına dikkat çeken Atak: "Hüda Par, Batman`daki provokasyonu lanetledikçe birilerinin kimyası bozuluyor. Lanetliler provokasyondaki rollerinin lanetlenmesini hazmedemiyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.

(Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir