• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
BDP`den HÜDA PAR`a Suçlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İddia Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman il Başkanı Serdar Atalay`dan geldi.

Yerel medyaya demeç veren BDP`li Atalay, olayda HÜDA PAR çalışanlarının parmağı olduğunu ileri sürerek, “Akşam saatlerinde HÜDA PAR tabanından olduğunu öğrendiğimiz bir grup tarafından mahalle düğünü olduğu bir yerde Mahalleler ile HÜDA PAR tabanı arasında tartışma çıkıyor. Tartışma sonrası silahlar devreye girmesiyle Koçer aşiretinden 27-28 yaşında iki çocuk babası bir arkadaşımız hayatını kaybetti, bir kadın bir erkek olmak üzere ağır yaralı iki kişi var. Hayatını kaybeden arkadaşımızı otopsi için Diyarbakır adli Tıp kurumuna gönderecekler şu anda yaralıların ikiden fazla yaralının olduğunu biliyoruz. Saldırıda yaralanan bir kadının durumu ciddiyetini koruyor. Ölen kişinin otopsisi Diyarbakır’da yapılacak. Aldığımız duyuma göre, saldırıda HÜDA PAR çalışanlarının parmağı var." iddiasında bulundu.

Birden çok kişinin saldırı olayına karıştığını öne süren Atalay, "Olayın vahameti ortada. Olayda yaralananların bir bölümü düğüne katılan kişilerden oluşuyor. Saldırıda kullanılan aracın plakası tespit edilememiş” diye konuştu.

"BDP`li yöneticileri tebrik ediyorum"

Öte yandan saldırı konusunda değerlendirmelerde bulunan AK Parti eski Batman milletvekili M. Emin Ekmen, BDP`den yapılan açıklamayı sağduyulu bulması tuhaf karşılandı. Ekmen, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu gece Batman`da bir gencimizi kaybettik bir de yaralı var. Olayın bir an önce aydınlatılması için İçişleri Bakanımız talimatları verdi.

Hemşehrilerimiz ve ilgili kişiler provakatif ve belirsiz bilgilere prim vermemeli. Devlet de bütün gücünü kullanarak olayı aydınlatacaktır.

Kaybettikleri gence rağmen kitleye sağduyu çağrısı yapan Batman BDP`li yöneticileri tebrik ediyorum. Bu provakasyonu boşa çıkacaktır.

Hüda Par cenahından gelen açıklamalar da provakosyon ihtimalini güçlendiriyor."

(Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir